Avzem Ada bebeğin ölümünden ihmal çıktı

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde annesiyle birlikte bindiği asansörde sıkışıp ardından, 6 metre asansör boşluğuna düşen 40 günlük kız çocuğu Avzem Ada Karaşal, ağır yaralı ol

Çerkezköy 12.08.2021 18:45:00 0
Avzem Ada bebeğin ölümünden ihmal çıktı

Çerkezköy'de Avzem Ada Karaşal adlı bebeğin ölümüyle sonuçlanan olayda, apartmanda güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, apartman sakinlerinden Emrah Erad, çığlık seslerini duymasının ardından asansörün kapısını zorluyor. Zorlamayla birlikte asansör boşluğa düşüyor ve Erad bir anda kendisini geriye atıyor.

 

ACIMIZ BÜYÜK

 

Avzem bebeğin öldüğü olayda, Karaşal, ailesinin yakınları ve apartmanda yaşayanlar asansör firmasını suçladı. Sensörü bozuk olduğu iddia edilen asansörle ilgili şikayetlerini firmaya ve apartman yöneticisine defalarca ilettiklerini belirten acılı aile ve apartman sakinleri olayda ağır ihmal olduğunu ve bu olayda ihmalleri bulunan suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiler. Avzem bebeğin babası Faruk Karaşal, “ Biz her zaman söyledik, geldiler her defasında sıkıntı olmadığını söylediler. Ben 10 aydır buradayım asansörle ilgili devamlı yöneticiyle sürekli görüşüyorum. Bunu anlatmamıza rağmen kimseye sesimiz duyuramadık. Zaten bizi de takmadılar, etmediler. Bir hafta önce yine söyledim ama gelip bakmışlar sözde ama bakmamışlar. Sensörler sözde çalışıyor. Ama biz o kapı sensörlerinin ne duruma olduğunu iyi biliyoruz. Asansör firmaları bunları bildiği halde arızaları gidermemiş. Asansörün siviçleri yokmuş. Tarafsız olsun diye başka bir asansör firması da kazadan sonra gelip bakmış. Allah razı olsun o da gerekenleri söylemiş. Asansörde şu, şu eksiklikleriniz var diye. Ne denilebilir ki olan bir cana oldu. Çocuğuma oldu. Her katta bir çocuk asansöre bindiğinde eşlik ederdim. Bir şey olmasın diye. Çünkü göz göre göre gelen bir şeydi. Defalarca şarteli kaldırdığımıza rağmen çalıştırıldı.  Olan çocuğuma oldu. Kimseye bir şey olmadı. İnşallah başka canlar yanmaz, inşallah görenler, duyanlar ilgili kimse akıllanır. Yazık günah her şey para değil. Biz ücretini verdiğimiz halde, ücretini fazlasıyla teklif ettik. Yetmemiş demek ki” diyerek olayda ihmal olduğunu ve suçlular hakkında hukuk mücadelesi vereceklerini kaydetti.

 

BU KONUYU CİDDİYE ALMADILAR

 

Amca Tayfun Karaşal, gazetecilere yaşanan olayda büyük bir ihmal olduğunu söyledi. Asansörün bozuk olduğunu defalarca uyarılmasına rağmen dikkate alınmadığını iddia eden Karaşal,  "Bu asansörle ilgili apartman sakinleri yöneticiyi uyarmış, fakat bu konuyu çok ciddiye almamışlar. Yöneticiyle bizzat konuştuğumda aylık bakım fişlerinin mevcut olduğunu söyledi. Asansörün sensörlerinin bozuk olduğunu söylediler. Acımız gerçekten çok büyük. Burada büyük bir ihmal var. Kabin içindeki stok tuşları çalışmıyor, yıllık bakımı yapılmamış, kapılar arasında boşluklar var. Bunları bilmelerine rağmen kesinlikle müdahale etmemişler. Madem sensörleri çalışmıyor neden asansörü kapatmadınız? Bakım firmasını aradığını söylüyorlar. Sensörlerin görmemesi gerçekten ilginçtir. Bu ayrı bir ihmaldir. Kapı hareket ettiği gibi kabin de yukarıya çıkıyor ve alıp götürüyor" dedi.

 

FİRMADAN ŞİKAYETÇİYİZ

 

Apartmandakilerden Emrah Erad ise bakımlarını yapan asansör firmasından şikayetçi olacaklarını söyledi. Asansörde daha önce de arıza oluştuğunu anlatan Erad, "Daha önce asansör firmasına yüzlerce kez sıkıntımızı anlattık. Daha önce de bu asansörde birçok kişi kalmıştı. Bunları söylememize rağmen kimse ilgilenmedi. Firma yetkilileri ise 15-16 yaşında çalışanlarını gönderdiler. Arızalı olduğunu söylüyoruz, bu sıkıntıyı dile getirdik. Ancak kimse ilgilenmedi. Yönetici sorunun halledildiğini söyledi ama bu acı verici olay yaşandı. Asansör firmasından şikayetçiyiz gereken neyse yapılması gerekiyor. Bir daha böyle canlar gitmesin" ifadelerini kullandı.

 

BU SENSÖR KİMSEYİ GÖRMEZ

 

Apartman sakinlerinden Mehmet Aydoğan da, "Daha önce eve geldiğimde çocuklarım asansör kapısının kapandığını ara ara boşluk yaratarak indiğini söylediler. Asansörü kontrol ettim ve alt kademesinde baktığımda kapının kapandığını gördüm. Bu sensör ne bebek arabasını görebilir ne de başka insanları. Yöneticiye bu durumu bildirdik ve sıkıntı yarattığını söyledim. Yönetici üç gün sonra bana onarıldığını söyledi. Halbuki yapılmamış" diye konuştu.

 

GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜK

 

Olaydan bir gün önce kendisinin de başına böyle bir durumun geldiğini kaydeden Aziz Doğan ise, "Çocuklarla asansörden inerken kapısının kapanmadığı halde hareket ettiğini gördük. Çocuğumu son anda içeriye aldım. Sensörlerin arızalı olduğunu düşünmedim. Yöneticiye söylememize rağmen sorun halledilmemiş. Gerçekten çok üzüldük" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10