Zıvalıoğlu: Türkiye'de tanınır bir ocak olmak istiyoruz

Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemize ziyarette bulundu. Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi ver

Çerkezköy 13.08.2021 15:27:00 0
Zıvalıoğlu: Türkiye

Çerkezköy Haber Gazetesi’ni Çerkezköy Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Zafer Şengöz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret eden Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Ülkü Ocaklarının kuruluş amacını anlatarak, yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

“EĞİTİM HEYETİ OLUŞTURDUK”

 

Ülkü Ocakları olarak çizgilerinden hiç ödün vermediklerini belirten Zıvalıoğlu, “Biz siyaset yapmak, siyaset ile uğraşmak, siyasete girmek ve bulaşmak istemiyoruz. Siyaseti bizim siyasetçilerimiz yapacak. Biz işin mutfak kısmındayız. Biz yarının Türkiye’sini şekillendirecek gençleri yetiştirmek gibi bir sorumluluk üstlendik. Bizim hitap ettiğimiz kitle 15-22 yaş arası genç kitle. Bu arkadaşların doğru bir şekilde yetiştirilmesi için faaliyetler yürütmemiz lazım, bundan bahsediyoruz hep. Her şeyin başının temel eğitim olduğuna inanarak, İl Başkanlığımızın bünyesinde bir eğitim heyeti oluşturduk. 60 kişilik bir öğretmen kadrosu ile eğitim heyeti oluşturduk. Tüm ilçelerimizde eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Biz 10 ay gibi bir zaman diliminde 450’nin üzerinde eğitim semineri gerçekleştirdik. Onun dışında sosyal sorumluluk projelerimiz var. Hayvan barınaklarımızı ziyaret ederek, gerekli ihtiyaçlarını karşılıyoruz, yem ihtiyaçlarını gideriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BALKANLAR HAYALİMİZ DE VAR”

 

“Dijital platformlarda yer almaya özen gösteriyoruz” diyen Zıvalıoğlu, “Gençliğin büyük bir kısmının dijital ortamda olduğunu biliyoruz. Dijital ortamda da projelerimiz, çalışmalarımız var. Balkanlar hayalimiz de var. Balkanlar’ı Tekirdağ Ülkü Ocakları’nın ana vizyonu edindik. Bununla alakalı sürekli çalışmalar yapıyoruz. Liderimiz bir ülkücüyü tasvir ederken; ‘Selçuklu kartalı gibi olmalı, bir yönü doğuya bir yönü batıya bakmalı’ diyor. Biz de Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak ‘Batıya baktığımız yüzümüz daima Balkanlar olacak’ diye ifade ediyoruz. Balkanlar ile ilgili sürekli gelecek vaat eden çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TİYATRO EKİBİ OLUŞTURDUK”

 

Balkanları Araştırma Komisyonu kurduklarını kaydeden Zıvalıoğlu, “Balkanlardan buraya göç etmiş olan, burada yaşayan soydaşlarımız ile bir belgesel çekimine başlıyoruz Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak Ağustos ayında. Aralık ayında da inşallah gala gecesi düzenleyeceğiz. Yakın zamanda Kosova’ya boyama kitapları göndereceğiz, çizimini yapıyoruz. Oradaki çocuklara Türk büyüklerini anlatan, kahramanlarımızı anlatan boyama kitapları göndereceğiz. Bu şekilde yürütmüş olduğumuz çalışmalar var. Yine Balkanların özelinde Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak bir tiyatro ekibi oluşturduk. Balkanları anlatan, Balkanlar’daki mücadeleyi anlatan bir tiyatro oyunu ortaya çıkaracağız. Biz Tekirdağ Ülkü Ocakları’nın sadece Trakya’da değil Türkiye’de tanınır bir ocak olmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için de kendimize bir vizyon edinmemiz lazım, bunu daha kurumsal bir hale getirmemiz lazım düşüncesiyle Balkanlar meselesine ciddi boyutta eğildik. Çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi Balkanlar üzerinde yoğunlaştırdık” ifadelerini kullandı.

 

“BU SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLECEĞİNİ UMUYORUZ”

 

Ülkemizin karşı karşıya kaldığı Afgan göçü ile ilgili de konuşan Zıvalıoğlu, “Biz onları misafir olarak görüyoruz. Göçlerin önüne geçilmesi gerektiğini, gelen mültecilerin bir an önce evlerine gönderilmesi gerektiğini liderimiz de ifade etti. İnanıyoruz ki bu mülteci sorunu ile alakalı yakın zamanda devletimiz ciddi manada bir çalışma yapacaktır. Milletimizin omuzlarında yük olan bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş de, Ülkü Ocakları’nın misyonun çok önemli olduğunu ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Haber / Faik ONUR KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10