Emlakçılar Derneğinde Tavan güven tazeledi

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Olağan Genel kurul toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen seçimlerde mevcut başkan Daimi Tavan yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Ko

Çerkezköy 15.08.2021 18:29:00 0
Emlakçılar Derneğinde Tavan güven tazeledi

Cumartesi günü saat 13.00’de Çerkezköy Belediyesi toplantısı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığına Yaşar Aygün, katip üyeliklere ise Fikri Güzel ve Celal Pekdoğan seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Yönetim kurulu faaliyet raporu, tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

 

Gündemin son maddesinde yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimi yapıldı. Seçimlere tek liste ile giren mevcut başkan Daimi Tavan yeniden başkanlığa seçilirken, Tavan başkanlığındaki yeni yönetimde Gürkan Yılmaz, Servet Demirci, Volkan Coşkun, Bayram Dağlı, yedek listesinde ise Özgün Atalay, Nadir Doğan, Dursun Ali Albayrak, Süleyman Yücel, Erdal Zengin yer aldı. Denetleme kuruluna asil listesine Mehmet Hanifi Yüzbaşı, Şevket Kahraman, Mahmut Tuçbilek seçilirken, yedek listesinde ise Doğan Etyemez, Yetiş Demir, Yüksel Çelik yer aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Daimi Tavan yaptığı konuşmada, “ Bundan 16 yıl önce 2005 yılında bizlere meslektaşlarımızın bir arada birlik oluşmasına vesile olan kurucular heyetine; Mehmet Özer, Ahmet Azcan, İslam Bozkaya, Nazmi özel, Nursen Sert, Özcan  Çetin ve Yavuz Çora‘ya, ilk genel kurulda yönetim kurulu başkanı olan Sayın Mehmet Özer ve yönetim kuruluna, sonrasında 2 dönem yönetim kuruluna başkanlık eden Sayın Serkan Karagöz ve Yönetim kuruluna, 2 dönem başkanlık yaptığım ve 3’üncü dönemde beni yalnız bırakmayan yönetim kurulunda görev alan siz kıymetli meslektaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bizlerden desteğini Esirgemeyen Çerkezköy belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay ve Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı’ya da teşekkür ederim. 5 Haziran 2018 Salı 30442 ile Resmi Gazete’de yayınlanan kanun ile Emlakçılık mesleğinin tanımı değişmiş ve devamındaki yayınlanan kanunlar ile yeni bir kimlik kazanmıştır. Yatırımcının lokomotifi olan Emlak alım satımı Son Yıllarda gerek hızlı artan döviz kuru ve mevduat faizleri nedeni ile sektörümüz bir dar boğaza girmişken, Devamında Covit-19 salgını nedeni iyice çıkmaza giren, ve Devlet ve yerel yönetimlerinin desteğini alamayan sektörümüzün içinde olduğu durum iyi değildir” diye konuştu.

 

“TAŞINMAZ SATIŞ SÖZLEŞMESİ YAPIN”

 

Alım-satım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler veren Tavan, “ Değişen yasalar ile alıcı ve satıcı arasında aracılık yapan taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip meslektaşlarımız adına yatırım yapacak tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Kendi menfaatiniz için ayakçı tabir ettiğimiz kişiler ile çalışmayınız. Taşınmaz ticareti yetki belgesini sorgulayın, soru sormaktan çekinmeyin, alım veya satım yaparken sonradan oluşması muhtemel hak kayıplarınızın önüne geçmek için ‘Taşınmaz Satış Sözleşmesi’ yapın ve ısrarcı olun. Bu alıcı ve satıcıyı koruyan emlakçıyı ise sorumlu kılan bir süreçtir. Bu alanda resmiyeti olmayan emlak ofisleri ve hiç ofise bağlı çalışmayan sektörde faaliyet gösteren kişi ve işyerleri ihbar edilecektir. Yaşadığımız bölgeye kalkınma anlamında lokomotif görevi gören, oldukça zor şartlarda faaliyetine devam eden emlakçılara destek olunması gerekmektedir. Kendi işinin haricinde bizim işimizi yapan işletmeler sözüm sizlere, bırakın işimizi layığı ile yapmaya çalışalım. Emek ve ekmek hırsızlığı yapmayın, vatandaşlarımızın mağduriyetin başlıca sorumluları sizlersiniz. Çerkezköy’de bir süredir çözüme kavuşmayan gümrük üstü bölgesindeki arsaların ivedilikle imar sorunun çözülmesi gerekmekte, geleceğe umutla bakmaya devam edeceğim. Destek almak isteyen herkese telefon mesafesindeyiz. Yakın zamanda geniş katılımlı bilgilendirme toplantısında görüşmek dileğiyle” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10