Karaca: İş birliği içinde kan stoklarımızı artıracağız

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Çorlu Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Koordinatörleri Fatma Özdemir Aslan ve Gökhan Çalışkan'la birlikte ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 16.08.2021 16:03:00 0
Karaca: İş birliği içinde kan stoklarımızı artıracağız

Kızılay’ın pandemi ve yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte kan stoklarının azaldığını kaydeden Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca,”  Kızılay’a kan bağışı için kampanya düzenledik. 20-21-22 Ağustos tarihleri arasında 3 gün boyunca 14:30-20:30 saatleri arasında kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay’a kan vermeye davet ediyoruz. Bayram tatili ve sıcak havalar nedeniyle yeterli düzeyde kan bağışı Kızılay’a yapılamadı. Stokların azalması nedeniyle kan bağışı daha çok önem kazandı. Tüm duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

 

KAN BAĞIŞI KONUSUNDA TRAKYA’NIN KALBİ OLMUŞTUR

 

Bu kapsamda Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışma yaptıklarını kaydeden Karaca, “ Bu kurumlarımızın yetkilileri ile görüşüp hafta sonunda gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyasına davet ettik. Üç gün sonunda 400 hedefimiz var. Çerkezköy kan bağışı konusunda her zaman Trakya’nın kalbi olmuştur. Pandemi döneminde yaptığı kan bağışı kampanyalarında bile 40-50 ünite kan topladık. Ayrıca 15-20 gün önce Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özcanlar, Yünsa ve Özen Mensucat fabrikalarında kan bağışı kampanyası düzenledik. Ne kadar çok kan bağışı toplayabilirsek o kadar çok can kurtaracağız. Kan hayat kurtarır. İş birliği içerisinde kan stoklarımızı arttıracağız” diye konuştu.

 

TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Çorlu Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Koordinatörleri Fatma Özdemir Aslan ve Gökhan Çalışkan’la birlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Bayramların yanı sıra doğal afetlerde de milletin yanında olduklarını  kaydeden Karaca, “ Türk Kızılayı olarak her zaman milletimizin yanındayız. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Yangınların ardından sel felaketleri de birçok ilimizde ciddi kayıplara neden oldu. Bu kayıpları en aza indirmek ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca 20-21-22 Ağustos tarihleri arasında 3 gün boyunca azalan kan stoklarımızı yeniden arttırmak ve ihtiyaç anında ulaştırmak için kampanya düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ziyaretten ötürü Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Çorlu Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Koordinatörleri Fatma Özdemir Aslan ve Gökhan Çalışkan’a teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Türk Kızılayı yetkililerinde görevlerinde başarılar diledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10