Hyosung İstanbul Tekstil'den afet bölgelerine 2 TIR dolusu yardım

Ülkemizde ve bölgemizde afet olayları ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında farklı projelere imza atan Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması geçtiğimiz günlerde Aydın, Muğla, ve Marmaris't

Çerkezköy 19.08.2021 16:43:00 0
Hyosung İstanbul Tekstil

Toplumsal olaylara duyarsız kalmayan Hyosung İstanbul Tekstil firması, orman yangınlarından zarar gören Marmaris ve Batı Karadeniz'deki selden etkilenen Kastamonu’daki vatandaşlara yardım eli uzattı.
 

TEŞEKKÜR ETTİ
 

Fabrika önünde düzenlenen programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Son zamanlarda yaşanan doğal afetler ile birlikte, hepimiz büyük bir sınavdan geçmekteyiz. Ancak ülke ve millet olarak bizler daha büyük sınavları, daha büyük zorlukları el ele omuz omuza atlatmış bir milletimiz. Bu günler elbette geçecek, güneş öncesinde hiç doğmadığı kadar parlak şekilde üzerimize tekrardan doğacaktır. Hyosung İstanbul Tekstil firması, yüzde yüz Güney Kore Menşeli bir firma olarak bölgemizde elastan iplik üretimi yapan bir firma olarak faaliyet göstermektedir. Belediyemiz istatistiklerine göre, bölgede yerel ve ulusal olaylara en hızlı ve en fazla sosyal sorumluluk projeleri ile cevap veren lider firmalar arasında birinci sıradadır. Her geminin bir kaptanı vardır, bu geminin kaptanı olan Genel Müdürümüz Sayın Cheon Gyu Le beyi, geminin rotasının bölgemiz ve ülkemizden farklı bir noktaya çevirmeden, büyük bir özveri ile yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 

“YÜREKLERİ MİLLİ, GÖNÜLLERİ MİLLİ”
 

Belediye Başkanı Çetin, “Sermaye Kore sermayesi, ancak yürekleri milli, gönülleri milli ve adımları milli bir fabrika Hyosung İstanbul Tekstil. Bu birlikteliğin temellerini 1950’li yıllarda Kore Savaşı'na Türkiye’den katılan ve canlarını, Kore Halkının özgürlüğü için feda eden, atalarımıza, o gün ki Türk Askerlerimize borçluyuz. O zaman ki şehitlerimizin de ruhları şad olsun. O gün attıkları tohumların, bugün Belediye Başkanlığı yaptığım ilçede filizlendiğini görmek beni hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor. Bizler bölgemizde sürdürülebilir çevre politikalarına bağlı kalarak, yeni yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye gelmesi adına şahsım ve ekibim ile birlikte büyük özveri ile çalışmaktayız. Hedefimiz yeni gelen yatırımların, yüzde 70-80 oranında istihdam talebini Kapaklı bölgesi üzerinden arz etmek ve Kapaklı’daki işsizlik rakamlarını en minimum seviyelere indirmektir. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde, yerli-yabancı yatırımcılarımızın da içinde bulunduğu bir komisyon oluşturmayı en kısa zamanda hedefliyoruz. Son olarak, az sonra yola çıkacak yardımların, en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine erişmesini temenni ediyor, bölgemizdeki diğer tüm firmalarımızdan da aynı kararlılığı göstermelerini beklediğimizi buradan paylaşmak istiyoruz” dedi.
 

İNANCIM TAMDIR
 

‘İkinci vatanım Türkiye zor günlerden geçiyor’ diyen Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee,”Ülkenin bir tarafında yangınlar yaşanırken, bir yanında seller meydana gelmektedir. Bu afetlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Acınız acımızdır demek istiyorum. Bu zor günleri el ele verip hep beraber atlatacağımıza olan inancım tamdır. Yangınları başlattıklarını söyleyen sözde terör örgütlerinin, en yakın zamanda güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından yok edileceklerine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti, gücünü geçmişinden ve şehitlerinden almaktadır.  Yangınları çıkartanlara sesleniyorum. Bir gün Türkler ansızın uyanacaktır. O zaman Tanrı Türkü değil, sizleri korusun” dedi.
 

YALNIZ DEĞİLSİNİZ
 

Lee, “Kastamonu ve çevresindeki sel felaketleri ile ilgili olarak da, umarım yaralar kısa zamanda sarılacaktır. Eski ve mutlu günlerimize çok kısa zamanda döneceğimize inancım tamdır. Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü olarak 1 Tır insani yardım ve can dostları için yer alan mamalar Marmaris bölgesine gönderirken, 1 Tır İnsani yardımı da Kastamonu bölgesine göndermekteyim.  Aramızdaki sevgi yangınlara su, sellere set olacaktır. Bunu herkesin böyle bilmesini istiyorum. Buradan tüm Türk halkına sesleniyorum. Yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Maddi ve manevi yanınızda olmaya, dik durmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir ülke. Bizler de sizler kadar bu ülkenin aydınlık geleceğine inanıyoruz. İnandığımız bu ülke ve insanları için ciddi derecede yatırımlar yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğiz. Sadece bizler değil, birçok yabancı yatırımcı için bu ülke güvenli bir limandır. Büyük yatırımlar aydınlık geleceğin habercisidir.  Son olarak yakın zaman içerisinde Türk Kızılayı’na firma olarak kan bağışı ile destek olmak istiyoruz. Bizler için canlarını veren kahraman Türk askerlerinin torunlarına kanlarımızla destek olmak büyük bir şereftir. Bir Koreli olarak söylemek isterim ki bu ülkede yaşayan her vatandaş gibi Ne Mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.
 

TEŞEKKÜR PLAKETİ SUNDULAR


 

Konuşmaların ardından Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee'ye, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Programın ardından 2 yardım tırı Kastamonu ve Marmaris'e gitmek için yola çıktı.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10