Baro başkanları Ankara'da bir araya geldi

43. Baro Başkanları Toplantısı, önceki gün Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu ve 67 baro başkanının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirildi. Toplantıda Tekirdağ Baro BaÅ?

Tekirdağ 20.08.2021 10:07:00 0
Baro başkanları Ankara

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılışını TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı. Ara dönemde yeniden seçilen ve ilk kez seçilen baro başkanlarını tebrik ederek konuşmasına başlayan Feyzioğlu, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketleri ile özellikle Muğla ve Antalya’da çıkan da yangınlara dikkat çekti. Feyzioğlu, yaşanan sel ve yangınlarda ihtiyaç sahibi baroların her zaman yanında olduklarını ifade etti.
 

“SORUN DEĞİL, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEMİZİ İSTİYORLAR”
 

Türkiye’nin sancılı bir süreçten geçtiğini, bu ortamda yaşanan kutuplaşmaların da toplumu yıprattığını söyleyen Feyzioğlu, birlik olarak vatandaşların ve meslektaşlarının kendilerinden sorun değil, sorunlara çözüm üretmelerini istediklerini belirtti.
 

“ORTAK AKIL - ÇÖZÜMCÜ YAKLAŞIM MODELİNİ BENİMSEYECEĞİZ”
 

Yeni dönemde ortak akıl - çözümcü yaklaşım modelini benimseyeceklerini dile getiren Feyzioğlu, bu dönem için planlamalardan da bahsetti. Bu noktada yapıcı eleştirileri de her zaman dikkate aldıklarını kaydeden Feyzioğlu, “Gönüllerin kazanılacağı bir dönem olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

MESLEKİ SORUNLARI DİLE GETİRDİ
 

43.Baro Başkanları Toplantısı’na Tekirdağ Barosu’nu temsilen Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci katıldı. Baro başkanlarınca mesleki sorunların, ülke ve il düzeyinde hukuk ve insan hakları ihlallerinin konuşulduğu toplantıda Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci de söz alarak mesleki sorunlar ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.
 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10