Ülkeye ivme kazandıracak bir işbirliği zeminidir

Tekirdağ Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Yıldırım, Ka

Tekirdağ 21.08.2021 10:47:00 0
Ülkeye ivme kazandıracak bir işbirliği zeminidir

Tekirdağ Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı önceki gün Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve KUSİ üyesi kurum temsilcileri katıldı.

CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine dikkat çeken Vali Yıldırım, “Sanayi ve Üniversite işbirliği tatbiki buna müdürlüklerimizi de katarak ilimizde neler yapabileceğimizi değerlendirdiğimiz bir toplantı. Sanayimizin neye ihtiyacı var, okullarımız, fakültelerimiz, üniversitelerimiz neye göre öğrenci yetiştirmelidir, hangi konuda, hangi alanda öğrencilerimizin yetişmeye ihtiyacı var, dünya teknoloji olarak nerelere gidiyor, bunların hepsinin konuşulduğu, görüşüldüğü bir toplantı” dedi. Vali Yıldırım, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin ülkeye ivme kazandıracak, ciddi katkılar sağlayacak bir işbirliği zemini olduğunu dile getirdi. Toplantı kurul üyelerinin sunumları ve projelerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10