Aladağlar Dağcılık Buluşma ve Şenliği'ne katılacak

Keşan DOÇEK Dağcılık Ekibi, Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesi ile birlikte Niğde'de yapılacak olan  Aladağlar'daki "Trans Aladağlar" etkinliğine "Trans Aladağlar" bö

Tekirdağ 26.08.2021 15:48:00 0
Aladağlar Dağcılık Buluşma ve Şenliği

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Genel Merkezi tarafından bu yıl 8’ncisi yapılan “Aladağlar Dağcılık Buluşma ve Şenliği” kapsamında ülkenin farklı yerinden gelen dağcılar Aladağlar’da buluşacak. 27 Ağustos-03 Eylül tarihleri arasındaki etkinlik, hem 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak hem de bir elim bir kazada hayatını kaybeden dağcı Emrah Özbay anısına yapılıyor.

 

6 GÜN SÜRECEK

 

Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesi de düzenlenen bu geniş kapsamlı etkinliğe “Trans Aladağlar” bölümüyle katılacak. Aladağların batı ucundan doğu ucuna geçişi ve dağı aşmayı tanımlayan “Trans Aladağlar” etkinliği 6 gün sürüyor. Dağcılar bu esnada farklı noktalarda kamp kuruyor ve güzergah üzerindeki zirvelere çıkışlar yapıyorlar. Niğde Çukurbağ Köyü Sokullupınar kamp alanından başlayacak olan etkinlik Çelikbuyduran, Yedigöller ve Hacer Boğazını takiben Kayseri Yahyalı Kapuzbaşı şelalelerinde son bulacak. 16 kişiden oluşan dağcılık ekibi bu sırada güzergah üzerindeki 3723 metre üzerindeki Emler ve ayrıca Karasay-Eznevit zirvelerine de çıkış yapacaklar. Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “Trans Aladağlar etkinliğine uzun süredir katılmak istiyorduk, Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesi’nin etkinliği ile hem oradaki dağcılarla buluşup hasret giderecek hem de dağları yerinde soluklamanın coşkusunu yaşayacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10