Öğrenciler için seviye tespit sınavı yapılacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 11-12 Eylül tarihlerinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Tespit Sınavı (STS) yapılacak. Belediyeden yapılan açıklamada, sınavda elde edilecek puanların Süleyman

Süleymanpaşa 26.08.2021 16:31:00 0
Öğrenciler için seviye tespit sınavı yapılacak

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada “Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile lise sınavlarına hazırlanan sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak ilçe genelinde Seviye Tespit Sınavı düzenleyecek. 11-12 Eylül 2021 tarihlerinde, 50. Yıl Ortaokulunda yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı’na, Süleymanpaşa sınırları içinde yaşayan tüm sekizinci sınıf öğrencileri katılabilecek.  Ücretsiz olarak düzenlenen sınav için son başvuru tarihinin 10 Eylül olduğu ifade edildi. Sınav başvurusu Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet adresi üzerinden, çevrimiçi olarak yapılabilecek. Seviye Tespit Sınavı’nın sonuçları ise 13 Eylül Pazartesi günü açıklanacak. Sınava katılacak öğrencilere, Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi Evi bünyesinde ücretsiz olarak açılacak LGS Eğitim Desteği Kursları’na katılımlarda öncelik tanınacak” denildi. Ayrıca sınavda aldıkları dereceye göre öğrencilerin kurslara kabul edileceği ifade edildi.

 

SEVİYE TESPİT SINAVI BÜYÜK ÖLÇÜDE BELİRLEYİCİ OLACAK

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Liseye hazırlanan kardeşlerimiz için bir Seviye Tespit Sınavı hazırladık. Bu sınava girerek iyi derece almış öğrencilerimize, belediyemiz bünyesindeki Bilgi Evimizde ücretsiz LGS eğitim desteği vereceğiz. Bu kurslarımıza kayıt için Seviye Tespit Sınavı büyük ölçüde belirleyici olacak. Kontenjanlarımızın sınırlı olması nedeniyle, kurslarımıza katılım için sınav şartımız olmasa da önceliği bu sınavda seviyelerini görebildiğimiz öğrencilerimize vereceğiz” dedi. Yüksel, Süleymanpaşa’da yaşayan tüm 8’inci sınıf öğrencilerinin bu sınava katılmalarını  tavsiye etti.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10