Dönmez: 30 Ağustos tarihi bir adımın bayramıdır

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, "Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın,

Çerkezköy 29.08.2021 18:28:00 0
Dönmez: 30 Ağustos tarihi bir adımın bayramıdır

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkan Ayfer Dönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

 

“BU ZAFER YALNIZCA BİZİM DEĞİL”

 

30 Ağustos 1922 tarihinin emperyalist işgale karşı verilen büyük bir mücadelenin tarihi olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Dönmez, “Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, nesilden nesile emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen 30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yaratıcısı olmuştur. Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır” dedi.

 

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

 

Dönmez, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Üzerinden 99 yıl geçmiş olan bu Zafer, Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakârlıkları ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, üstün bir askeri başarı olmasının yanında; din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırmıştır. Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zaferle, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzun farkındayız. Bu vesileyle şunu da belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacaktır. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

 

Haber / Yunus BÜYÜKKABAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10