Tekirdağ'da 30 Ağustos resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla önceki akşam Tekirdağ'da Vali Vekili Dr. Abdullah Kalkan'ın ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Vali Vekili Kalkan, Türk milletinin tarihin hiÃ

Tekirdağ 31.08.2021 12:18:00 0
Tekirdağ

Vali Vekili Dr. Abdullah Kalkan’ın davetlilerin karşılamasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı konulu video gösterimi izlendi. Resepsiyonda konuşan Vali Vekili Kalkan; “Aziz Milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağının tüm dünyaya açık bir ilanı ve ispatı olan 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Milli zaferimizin coşkusuna ortak olan, yaşayan, yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HER MİLLETİN HAYATINDA ÖNEMLİ TARİHLER VAR”

 

Her milletin hayatında önemli tarihlerin olduğunu söyleyen Kalkan, “Ağustos ayı da Türk tarihinde büyük zaferlere şahitlik etmiştir. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve onun şanlı ordusu, Bizans İmparatorluğu’na karşı kazandıkları parlak bir zaferle Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açmış, Malazgirt Zaferi ile bu topraklar kıyamete dek Türk Milleti’ne vatan olmuştur. Önce Selçuklu, ardından da Osmanlı Devleti ile Anadolu’yu bir Türk yurdu haline getiren şanlı ecdadımız, bu topraklarda adaleti, huzuru, kardeşliği, birlik ve beraberliği egemen kılmış; her renkten, her ırktan, her dinden ve her mezhepten insanın barış, huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamıştır” diye konuştu.

 

 

BATILI DEVLETLERİN PAYLAŞIM PLANLARININ HEDEFİ OLDU

 

3 kıtada yüzlerce yıl barış, adalet ve huzur dağıtan Osmanlı Devleti’nin 20. yüzyılın başında sömürgeci Batılı devletlerin paylaşım plânlarının hedefi olduğunu söyleyen Vali Vekili Kalkan, “Bu paylaşım planları, ayrıca 1. Dünya Savaşı’nın en önemli sebeplerinden biridir. Birinci Dünya Savaşı sonrası İtilaf Devletleri, Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerine dayanarak türlü bahanelerle Anadolu'yu işgale başlamış, ordusu terhis edilen, cephanesi elinden alınan Türk milleti, tarih sahnesinden silinmeye çalışılmıştır. İşte bu noktada Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Milli Mücadele’yi başlatan Türk Milleti, bütün maddi zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen genci-yaşlısı, erkeği-kadını, doğulusu-batılısı, şehirlisi-köylüsü bir araya gelerek dünyanın gördüğü tek, görebileceği en onurlu Kurtuluş Savaşı’nı vermiştir. 1. ve 2. İnönü Muharebeleri kazanılmış, Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın ilerleyişi durdurulmuştur. Düşmanı mutlak bir zaferle yurttan atmak için çalışmalar başlatılmıştır. Türk Milleti, elinde bulunan son imkânlarını da Türk Ordusu’na bağışlayarak ordunun hazırlığı tamamlanmaya çalışılmıştır” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN KURULUŞUNUN TEMELİ ATILDI”

 

Zaman, coğrafya ve günlük sivil yaşamda kullanılan her şeyin düşmanın yurttan sökülmesi amacıyla stratejik amaçla değerlendirildiğini ve milli mücadeleye topyekün nitelik kazandırıldığını ifade eden Vali Vekili Kalkan, “Ruh ve mantık olarak 851 yıl önce 26 Ağustos 1071’de kazanılan Malazgirt Zaferi ile bağlantı kurularak 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlatılan Büyük Taarruz ile teçhizat ve asker sayısı bakımından üstün olan İngilizlerin taşeronu olarak Anadolu’yu işgal eden ve tahkimatlarına Türkler 6 ayda yaklaşamazlar denilen işgalci güçler, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da bozguna uğratılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun temeli atılmıştır. Bu görkemli zaferle, Anadolu “Ya istiklal ya ölüm” diyen Türk Milleti’nin ebediyen yurdu olmuştur. Nasıl ki o dönemlerde vatanımız üzerinde kötü emelleri olanlar varsa, günümüzde de ülkemiz üzerinde “yaşanan terör olayları, 15 Temmuz gibi hain girişimler ve bölücü faaliyetler” kötü emelleri olanların hâlâ var olduklarını göstermektedir” dedi.

 

 

TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ZAMAN İSTİKLAL VE HÜRRİYETİNDEN TAVİZ VERMEDİ

 

Türk Milletinin tarihin hiçbir döneminde devletsiz kalmadığını, hiçbir döneminde istiklâl ve hürriyetinden asla taviz vermediğini kaydeden Kalkan, “Nasıl ki şanlı ecdâdımız geçmişte bu mukaddes topraklar için kanını, canını feda etmiş ve bu toprakları vatan yapmış ise, bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılık içinde olan bizlerin, vatanımızı sonsuza kadar yaşatmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı herkes bilmelidir. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın! Milletimiz, geçmişten aldığı güç, cesaret ve ilhamla, millî birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

 

RUHLARI ŞAD OLSUN

 

Bu büyük ülkenin ve milletin bir ferdi olarak yarınlar adına en büyük hedeflerinin ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak; bu mukaddes toprakları, kanlarıyla vatan yapan ecdâdımıza layık olmanın bilinci ve gayreti ile ülkemizi daha da yüceltmek ve güçlendirmek’ olduğunu belirten Kalkan, “Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı şereflerle, coşkuyla kutluyorum. Aldığımız her nefeste, İçtiğimiz her damla suda, Yediğimiz her lokmada, kıyamete kadar; alamayacakları her bir nefesin, İçemeyecekleri her bir damla suyun, Yiyemeyecekleri her bir lokmanın Hakkı olan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklâl Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, yiğitlik ve kahramanlık timsali, insanlık ve ahlâk abidesi, cesaretin, fedakârlığın ve faziletin zirvesi aziz şehitlerimizi ve şehitlerimizle aralarında kahrolası kurşunun 1 mm mesafe veya 1 saniye zaman farkı olan ancak cesaret, kahramanlık, fedakârlık olarak zerre fark olmayan aziz gazilerimizi saygı ve rahmetle, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Ruhları şad olsun” dedi. Vali Vekili Kalkan’ın konuşmasının ardından Trio Rodosto Müzik Grubu gece boyunca müzik dinletisi sundu. Resepsiyon, Vali Vekili Kalkan’ın davetlileri uğurlaması ile sona erdi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10