5 yılda 245 bin kilogram yem dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılından besicilerin kendi yemini üretmelerini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi'nin kapsamı genişl

Tekirdağ 1.09.2021 19:01:00 0
5 yılda 245 bin kilogram yem dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifler Birliği, Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çerkezköy-Kapaklı Süt Üreticileri Birliği, Çorlu-Ergene-Marmaraereğlisi Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği, Muratlı Süt Üreticileri Birliği, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği arasında protokoller imzalandı.

 

17 EYLÜL’E KADAR BAŞVURU YAPABİLECEKLER

 

Protokol kapsamında her bir yetiştiriciye dekara 10 kilogram olmak üzere en fazla 100 kilogram yem bitkisi tohumunun dağıtılacağı, tohum bedelinin yüzde 70'inin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı belirtildi. Projeye başvurmak isteyen besicilerin birlik üyesi olması, hayvan sahibi olduğunu belgelemesi ve tohum ekecek tarlası olduğunu (Tapu, ÇKS, Kira Sözleşmesi) belgelemesi gerektiği belirtilirken, besicilerin üyesi oldukları birliklere 17 Eylül tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Son yıllarda çok zor süreçten geçen besicilere desteklerinin devam ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak da “Bir yandan süt hayvancılığı yapan besicilerimize Karma Yem Projesi ile süt yemi desteğimiz devam ederken, diğer yandan 2015 yılından bu yana uygulamakta olduğumuz Baklagil Yem Bitkileri Ekiliş Alanlarının Genişletilmesi Projesi kapsamında macar fiği ve yem bezelyesi tohum dağıtımı yapıyoruz” dedi. Proje kapsamında 5 yılda 2 bin 533 besiciye toplam 245 bin 963 kg yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldığını ifade eden Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Haber / Yunus BÜYÜKKABAN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10