Meydan altı otoparkının yapımı 15 gün içinde başlayacak

Ağustos ayında tatil yapan Çerkezköy Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısını bugün saat 15.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yaptı. Toplantıda Atatü

Çerkezköy 1.09.2021 19:30:00 0
Meydan altı otoparkının yapımı 15 gün içinde başlayacak

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve Koray Önsel ile Mikail Çelik’in katılmadığı toplantının açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akay, “Eksik kalan alanlarımızı da tamamlayacağız. En önemlisi de TESKİ, Polisevi’nin arkasındaki çalışmaları yeni tamamladı. Orası da dahil olmak üzere yaklaşık 34 sokakta da çalışma yaparak, sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” dedi. Ambardere’de başlatılan soğuk asfalt çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Akay, “Müteahhit ile ilgili bir sorun yaşandı. Kalan bir kısım iş yeniden ihale oluyor. Eylül sonu, Ekim ortası gibi o çalışmalarımızı da sonlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“BELLİ BİR SÜRE BEKLEMEK DURUMUNDAYIZ”

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde de çalışmalar yürütüldüğünü belirten Akay, “Zaman zaman muhalefetten eleştiriler aldığımız çalışmalar. Doğaldır, olabilir ancak bu iş yoğun ve kapsamlı bir iş. Atatürk Caddesi’nde şu anda TESKİ’nin bir çalışması var, meydan altı otoparkı ihalesi devreye giriyor. Bunun dışında Çerkezköy Belediyesi’nin ihale ettiği iş de başlamış durumda. Atatürk Caddesi’nin Altıyol Kavşağı’ndan belediye meydanına kadar olan kısmı ile ilgili. TESKİ oradan yukarısını sol tarafı parsel bağlantılı yapıyor” dedi. Belli bir süre bekleme durumlarının olduğunu ifade eden Akay, “Mesela yeni hatta su veriyorsunuz, yaklaşık bir hafta 10 gün kadar hattın herhangi bir yerinde sızıntı ya da çatlak var mı diye bekliyoruz. Bunun dışında yol betonunu atmaya başladık. Önümüzdeki hafta bu tarafın suyu verilecek, bekleme süresi dolduktan sonra diğer tarafın da suyu verilecek. Ortak alanın kaldırım taşları geldi, önümüzdeki hafta döşeme de başlayacak” diye konuştu.

 

“ÇOK CİDDİ SARKMALAR YAŞANMADAN BUGÜNE KADAR GELDİK”

 

Bazen bu çalışmaların yavaş olduğu yönünde eleştiriler aldıklarını ancak iş programına göre herhangi bir aksama olmadığını, hatta 5-10 gün önden gittiklerini söyleyen Başkan Akay, çalışma saatleriyle ilgili eleştirilere de cevap vererek “Şu anda TESKİ’nin ciddi bir altyapı çalışması var, Çerkezköy Belediyesi’nin üstyapı çalışması olacak. Ancak TESKİ, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi dışında Tredaş, Vodafone ve diğer altyapı kurumlarının da buralarda ciddi deplase işleri var. Dolayısıyla ekiplerin ve kurumların birbirini bekleyeceği, geçiş vereceği, yön vereceği zamanlar yaşıyoruz” dedi. bunun kolay bir çalışma olmadığını, ciddi bir mesele olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Dolayısıyla bu gibi gerekçelerle, biz bunların tamamını düşünerek iş programımıza göre süre vermiştik. O sürede çok ciddi sarkmalar yaşanmadan bugüne kadar geldik” dedi. Niyetlerinin çalışmalara çalışmalarla eş zamanlı olarak büyükşehir belediyesinin meydan altı otopark işine de başlanması yönünde olduğunu, fakat ihale süreçleri nedeniyle meydan altı otoparkı ihalesinin sözleşmesinin geçtiğimiz hafta yapıldığını söyleyen Akay, “Yaklaşık 4-5 gün evvel yer teslimi yapıldı, muhtemelen de 15 gün içerisinde fore kazıklardan başlamak kaydıyla yer altı otoparkının çalışmaları başlayacak” dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Ademi İçli’nin, ‘Çerkezköy Belediyesi’nin 2 buçuk yıldır çivi çakmadığı’ eleştirisine de cevap veren Başkan Akay, “Çivi çakmama yorumunu da sizin şahsi yorumunuz olarak alıyorum. 2 buçuk yıllık süre zarfımızda faaliyet raporunda da her sene ne yaptığımızı anlatıyoruz diyorum ve sözümü ortaya bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda ilk olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Çerkezköy Halk Akademisi Çalışma Yönetmeliği hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Belediye hissesi satışı ile ilgili yazının görüşülerek, 8 adet belediye hissesi satışı ile ilgili talebin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün kullanım izni hakkındaki yazısı da görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün 4 adet Dolu Kadroda Derece Değişikliği yapılması hakkındaki yazısının oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Kızılpınar Namık Kemal ve Kızılpınar Gültepe Mahallesi Muhtarlık Binalarının devri ile ilgili protokol yapılması hakkındaki yazısı da kabul edildi. Toplantı Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde görev almak üzere 5 asil ve 5 yedek üyenin belirlenmesi ile devam etti. Veliköy Yalıboyu OSB Müteşbebis Heyeti Asil Üyeliklerine; Cevdet Aykaç, Erdal Zengin, Kemal Buzkuş, M. Henifi Karataş ve Şahin Yılmaz, Yedek Üyeliklere Gökay Keleşoğlu, Nedim Yılancı, Taner Bahar, Mehmet Kar ve Nihat Mıstık oy çokluğu ile seçilirken, sonrasında da Bağlık Mahallesi Aşık Veysel Sokak’ta yapılan parka Şehit Polis Memuru Erdem Uçar’ın isminin verilmesi talebi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLECEK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde yaklaşık  yıldır Çerkezköy’de görev yapan ve özellikle eğitim konusunda önemli çalışmalara imza atan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi konulu yazı  görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, MHP’li Meclis Üyesi Habip Çelik ve CHP Grup Sözcüsü Nedim Yılancı, Kaymakam Atilla Selami Abban’ın Çerkezköy’de özellikle eğitim konusunda yaptığı çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, Abban’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi kararını desteklediklerini ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdürlüğü’nün yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde de Çerkezköy Belediyesi’ne 1 adet damperli vidanjör, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet kazıyıcı-yükleyici iş makinası alınması ile ilgili talep görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çerkezköy Belediye Meclisi pazartesi günü saat 15.00’da yapılacak olan ikinci oturumda, komisyon raporlarını görüşecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10