Ergene Belediye Meclisi toplandı

Ergene Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Başkanlığında Ulaş Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı.

Ergene 2.09.2021 16:58:00 0
Ergene Belediye Meclisi toplandı

Velimeşe Mahallesi’nde bulunan hemzemin geçide yönelik nazım imar planı değişikliği ile uygulama imar planı değişikliği hazırlanması konusunun görüşülerek karara bağlanması ile  başlayan toplantıda, Ergene-1 Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan Vakıflar Mahallesi 22 bin 723,67 metrekare yüzölçümlü 2824 parselin satılması konusu da görüşülerek karara bağlandı. Velimeşe Mahallesi 310 ada 2 parsel ile 801 ada 1 parselde bulunan taşınmazlar üzerinde sınırlı ayni halk/intifa hakkı tesis edilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından; bütçe kalemi açılması ve ödenek aktarımı yapılması, Ergene’de konut alanlarında zemin katlarda ticaret yapılabilmesi için konut alanlardaki parsellerin cephe aldığı yolların ticari alan olarak belirlenmesi konuları da görüşüldü.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda komisyon raporları da görüşülerek karara bağlandı. Ergene Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem maddelerinin karar bağlanmasının ardından komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Komisyondan gelen kararlar şu şekilde oldu.Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan taşınmazların satılması, Vakıflar Mahallesi 137 ve 178 adalara uygulama imar planı değişikliği, Velimeşe Mahallesi İncirlik Mevkii, Ergene Belediyesi Sorumluluk alanındaki parsellere ait uygulama imar planı değişikliği, Yulaflı Mahallesi yeni yerleşim alanına ilişkin uygulama imar planı değişikliği, kırsal yerleşim özelliği taşıyan mahalle ve alanların belirlenmesi komisyon raporları da görüşülerek karara bağlandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10