Tekirdağ Tarım ve Teknoloji Fuarı açıldı

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı, önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Karaevli Mahallesi'nde 120 bin metrekare alanda düzenlenen fuara 81 firma katıldı.

Tekirdağ 2.09.2021 16:59:00 0
Tekirdağ Tarım ve Teknoloji Fuarı açıldı

Vali Vekili Asalet Karabulut, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve davetlilerin katıldığı fuarın açılışında konuşan DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, Türkiye'de 12 yılda 24 açık alan uygulamalı tarım fuarı gerçekleştirdiklerini belirtti. Fuarda tarımsal mekanizasyon, ilaçlama, gübreleme firmalarının bulunduğunu dile getiren Kiraz, “Umuyoruz ki tüm Türkiye'de ve bölgemizde daha az su kullanan bu bitkinin çiftçilerimizle tanışması ve bundan sonra alternatif bir ürün olarak ürün desenimize katılması temennimizdir” dedi.

 

TARIM VE HAYVANCILIKTA TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİ

 

Tekirdağ'ın ana vizyonlarından olan tarım ve hayvancılığı her konuda desteklediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, böyle fuarlara önem verdiklerini ifade ederek, “Özellikle bu fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz. Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılıkta özel bir yeri var, bunu her zaman söylüyorum. Tarım ve hayvancılıkta Tekirdağ Türkiye'nin başkenti. Böylesine güzel özellikler böylesine mükemmel verimler, böylesine güzel korunmuş çevre başka bir yerde yok. Düşünebiliyor musunuz? Toplam 6 bin 313 kilometre arazinin yüzde 62,6'sı tarımda kullanılıyor. Türkiye'de birinci sıradayız” dedi.

 

“TARIM VE HAYVANCILIK ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI”

 

Ülke gelirine ve istihdamına katkı sağlayan önemli sektörlerden birinin tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Vali Vekili Asalet Karabulut da açılışta yaptığı konuşmada “Tekirdağ'da tarım ve hayvancılık önemli gelir kaynağıdır. Aynı zamanda yaygın olarak pek çok vatandaşımıza iş imkanı sağlamaktadır. Türkiye'nin tarım politikalarından nihai hedefi, artan nüfusun gıda ihtiyacının karşılanması üretimin ve verimin artırılması, tarım gelirlerinin artırılması öngörülmektedir. 2023 tarım hedeflerine ulaşmak için, tarımda teknolojinin kullanımının artırılması, toprak ve su kaynaklarının verimli kullanılması ve tarımsal üretimi bilimsel yapmak zorundayız. Tarımda teknolojinin kullanımı, yapılan araştırmalar sonucunda edinilen yöntemler, değişen şartlarla mücadele etmeyi, doğanın zorluğu ile başa çıkmayı ve daha fazla verim elde etmeyi sağlamaktadır. Tarımda teknolojinin kullanımı, kar oranımızı artırmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10