Milletvekili Aygun'dan muhtarların yükünü azaltacak yasa teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, tebligat yoğunluğu nedeniyle iş yapamaz hale gelen muhtarların bu yüküne son veren yasa teklifini; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığıâ

3.09.2021 11:30:00 0
Milletvekili Aygun

Muhtarlarla görüşen CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, muhtarların tebligat yoğunluğu nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ifade etmeleri üzerine hazırladığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

 

SORUMLULUK PTT GÖREVLİSİNDE OLACAK

 

Yasa teklifi ile bu sorumluluğun artık PTT görevlisinde olacağını ifade eden Aygun, “Adresinde bulunamayan kişinin evrakı, PTT görevlisi tarafından görev yaptığı şubeye getirilecek. Böylece muhtarlarımız; hem vatandaşlarımız ile karşı karşıya gelmeyecek hem de asli işlerini yapmak için daha çok zamana sahip olacak” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP örgütleriyle Ağustos ayında Tekirdağ’daki tüm muhtarlarla görüştüklerini, muhtarların burada tebligat yükünden şikâyet ettiğini ifade eden Aygun, “Ben de bu eleştirilere kulak verdim. Bir yasa teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundum. 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 21. maddesini değiştirerek, muhtarların tebligat alma zorunluluğunu kaldırdım” diye konuştu.

 

MUHTARLAR BU YÜKTEN KURTULACAK

 

Mevcut Kanun’a göre tebligat yapılacak kişinin adreste bulunamaması halinde ilgili evrakın muhtarlara teslim edildiğini anımsatan Aygun, “Trafik cezaları, dava, icra ve borç tebligatları nedeniyle büyük baskı altında olan muhtarlarımız çoğu kez vatandaşla da karşı karşıya kalmaktadır. Tebligatlarının muhtarlığa bırakıldığından haberi olmayan kimi vatandaşlar, önemli evrakların süresi geçtiği için yeni cezalarla karşılaşmakta, bu olumsuz tablodan muhtarları sorumlu tutmaktadır. Muhtarlarımız bir yandan artan iş yükleri bir yandan da vatandaşın bu tepkisi yüzünden büyük sıkıntı çekiyor” diye konuştu. Yasa teklifinde vatandaş ile muhtarı karşı karşıya bırakan bu duruma son verdiğini söyleyen Aygun, “İlgili kişi adresinde bulunamazsa, bu tebligat PTT memurunun görev yaptığı PTT şubesine getirilecek. Böylece muhtarlar bu yükten kurtulacak ve vatandaşın tepkisine maruz kalmayacak” dedi.  

 

Haber / Yunus BÜYÜKKABAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10