Arsa satışlarını, rakamlarla açıkladı

Kapaklı Belediye Meclisi, bugün yapılan meclis toplantısında komisyon raporlarını görüşerek karara bağladı. Toplantı öncesinde, Kapaklı'daki arsa satışlarına ilişkin geçtiğimiz aylarda

Kapaklı 3.09.2021 18:18:00 0
Arsa satışlarını, rakamlarla açıkladı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci oturumu bugün saat 14.30’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı.  Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya mazeret bildiren Nalan Çolak, Naciye Topçu, Feyzullah Yorulmaz, Emrah Sevinç, Yalçın Hal, Halil İbrahim Erkan ve Tahsin Aras katılmadı.

 

SPORCULARI TEBRİK ETTİ

 

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’dan Türkiye Satranç Şampiyonası’na katılan öğrencilerden Ezel Özgör’ün Türkiye 3’üncüsü, Erem Aydın’ın da Türkiye 8’incisi olduğunu, her iki sporcunun da milli sporcu olarak seçildiğini belirterek, Kapaklı’yı gururlandıran sporcuları tebrik etti. Kapaklı’da milli takıma seçilen sporcuların sayısının artmasını temenni ettiklerini belirten Çetin, Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuda ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade etti.

 

“BİZİM DÖNEMİMİZDE SATILAN 2 ARSA VAR”

 

Başkan Çetin, Kapaklı’daki arsa satışlarına ilişkin geçtiğimiz aylarda CHP grubu  tarafından sunulan önergeye de cevap verdi. Geriye dönük 2000 yılına kadar olan bilgilere ulaştıklarını söyleyen Çetin, 2000-2002 yılları arasında Şemsettin Dubaz döneminde 9 bin 230 metrekare, İrfan Mandalı’nın görev yaptığı 3 dönem boyunca 135 bin 677 metrekare satış yapıldığını belirterek “Değerlendirmenizi siz kendiniz yaparsınız, talep sizindi” dedi. Kendi dönemlerinde de 20 bin 285 metrekare yerin satıldığını ifade eden Çetin, “Küçük sanayi sitesinin yapılacağı yer. Onun da ben arsa satışı olarak değil bir proje olarak, değer katmak amacıyla arz etmiştim. Bir de 442 metrekare Tarık Gür kardeşimiz için bir satış yaptık. İki tane arsa var satılan” dedi.

 

“SİZ, SATMAYA KARŞI OLDUĞUNUZ HALDE SATMIŞ”

 

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Muzaffer Yıldıran, “İrfan Mandalı’nın 15 yıllık süreçte 135 bin 677 metrekare satış yaptığını söylediniz, olabilir satılmıştır. Kapaklı’nın ihtiyaçları var. Siz satmaya karşı olduğunuz halde sattınız” derken, bunun üzerine konuşan Başkan Çetin, “Ben Kapaklı’da yıllarca birikmiş konuların içine giriyorum. Bakın şu anda Cambazlar Caddesi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Normal şartlarda TESKİ’nin yapması gereken bir çalışmayı Fen İşleri Müdürlüğümüz ile biz yapıyoruz. Turgut Özal Caddesi’nde defalarca rica ederek, yalvararak hatta müteahhide yalvararak başlattık çalışmaları” diye konuştu. “Bunlar 2021 yılının meseleleri mi? 135 bin metrekare yer satılırken, bu yerlerin üzerine beton atılırken yapılamaz mıydı bunlar?” sorularını yönelten Başkan Çetin, 2024 ile ilgili bir hesabının olmadığını, yanlış bir şey yapmadıklarını, Kapaklı’ya değer katacak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

 

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Başkan Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Karaağaç Mahallesi Sanayi Alanı Uygulama İmar Planı Revizyonu Plan Notu değişikliği konulu ile ilgili komisyon raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka Aziz Yahya Başaran isminin verilmesi talebine ilişkin de komisyon çalışmalarının devam etmesi yönündeki komisyon raporu da oy birliğiyle karara bağlandı.

 

 

İSİMSİZ SOKAK VE PARKA ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ VERİLDİ

 

Toplantı, Mardin’in Nusaybin ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen Piyade Er Rıdvan Sağdıç isminin yaşadığı mahalle olan Karaağaç Mahallesi 652 ada 4 parselden başlayarak 654 ada 8 parselde son bulan isimsiz sokağa verilmesi talebine ilişkin komisyon raporu görüşülürken, komisyonun bu talebin uygun olduğu yönündeki kararı meclis tarafından da kabul edildi. Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın ailesinin talebi üzerine isminin Bahçelievler Mahallesi Hazan Sokak yanında yer alan isimsiz parka verilmesi talebine ilişkin komisyonun ‘uygun’ olduğu yönündeki kararı da oy birliğiyle karara bağlandı.

 

EK KREDİ KULLANILMASI TALEBİ UYGUN GÖRÜLDÜ

 

Meclis toplantısı, Ek Bütçe talebine ilişkin plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülerek karara bağlanmasının ardından, aylık çalışma ücretinin belirlenmesine ilişkin komisyon raporu da görüşülerek karara bağlandı. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan sıcak asfalt yol, parke taş yol ve kaldırım yapım işi için İller Bankası A.Ş.’den 12 milyon 850 bin TL’lik ek kredi kullanılması talebine ilişkin komisyon raporunun görüşülerek kabul edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde de Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Bütçe İçi İşletme Ücret Tarifesi ‘ne ilişkin komisyon raporu görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10