Esnafın sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vererek, Şarköy'de Halkbank Şubesi'nin bulunmaması

Tekirdağ 3.09.2021 18:55:00 0
Esnafın sıkıntısını meclis gündemine taşıdı

Tekirdağ’daki ilçe ziyaretleri sırasında Şarköy’de Halkbank Şubesi’nin olmadığını gözlemlediğini söyleyen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, “Şarköy’de bulunan esnaflarımız kredilerini Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile zorunlu olarak Halkbank’tan çekiyorlar. Ancak ilçede Halkbank şubesi bulunmadığından esnaflarımız her işlem için 45 kilometre ötede bulunan Malkara ilçemizdeki şubeye gidip gelmek zorunda kalıyorlar. Şarköy ilçemizin nüfusu 30 bin civarındadır. Yaz aylarında yazlıkçıların ve turistlerin gelmesiyle birlikte bu sayının 200 bine yaklaştığı görülmektedir. İlçeye dışardan gelen vatandaşlar da Halkbank şubesinin bulunmamasının sıkıntılarını yaşamaktadırlar. Ayrıca geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleşen seyahat yasakları nedeniyle vatandaşlarımız ilçeden ayrılamamış ve Halkbank şubesi ile ilgili işlemlerini yapamamışlar, bu durum mağduriyetlere ve sıkıntılara yol açmıştır” dedi.

 

BAKAN ELVAN’A SORDU

 

Milletvekili Kaplan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Kamu bankası olan Halkbank’ın şubesi Şarköy ilçemizde neden yoK? Şarköy ilçesine Halkbank şubesi açmayı düşünüyor musunuz?  Tekirdağ’ın hangi ilçelerinde Halkbank şubeleri bulunuyor? Ayrıca kamu bankaları olan Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın, Tekirdağ ilimizin hangi ilçelerinde, kaç tane şubeleri bulunuyor? Söz konusu kamu bankalarının ilçelerde şubelerinin bulunmaması durumunda bu eksikliğin giderilmesi hususunda bir çalışmanız olacak mıdır?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10