Feci kazada hayatını kaybedenler sonsuzluğa uğurlandı

Velimeşe hemzemin geçitte Edirne'den Ispartakule'ye kum götüren 13001 sefer sayılı yük treninin, fabrika işçilerini taşıyan ve kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan Bilal Küllü

Ergene 5.09.2021 18:41:00 0
Feci kazada hayatını kaybedenler sonsuzluğa uğurlandı

Kaza cumartesi günü sabah saatlerinde Velimeşe Mahallesi Hemzemin Geçitte meydana geldi. Edirne’den Ispartakule’ye kum götüren 13001 sefer sayılı yük treni, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Nil Örme isimli fabrikanın işçilerini taşıyan ve Hemzemin Geçitte kapalı bariyerlerin arasından geçen Bilal Küllü’nün kullandığı 59 ADJ 755 plakalı servis aracına çarptı.

 

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 KİŞİ YARALANDI

 

Meydana gelen feci kazada 4 kişi olay yerinde, 2 kişi de hastanede hayatını kaybederken, 1’ü ağır 7 kişi de yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibinin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil araçları sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Yaralılar ambulanslarla Çerkezköy ve Çorlu’daki hastanelere kaldırılırken, araç sürücüsü Bilal Küllü’nün de aralarında bulunduğu yaralılardan 1’inin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

AZİZ YILDIRIM YARALILARI ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, kazanın ardından Çorlu'daki hastanelerde tedavileri devam eden yaralıları ziyaret ederek  sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Kazanın minibüs sürücüsünün hatasından kaynaklandığını belirten Vali Yıldırım, “Bu kaza incelendiğinde görüyoruz ki sadece sürücü hatasından kaynaklanıyor. Çünkü orada bir hemzemin geçidi var, önemli bir giriş noktasıdır orası. Organize Sanayi Bölgemize geçen bir alan ve o yolu kapatmamız mümkün değil. Günde 70 binin üzerinde insanın çalıştığı bir bölge orası. Günde her gün en az 25 bin servis aracı girip çıkıyor oradan, onun için burayı kapatmak mümkün değil. Gerek demir yolları, gerek diğer kurumlarımız bütün tedbirler alınmış durumda. Orada karşılıklı bariyerler var, zaten videolarda görmüşsünüzdür. Işıklandırma sistemi var, sesli sistem var ve hepsi çalışıyor. Bütün araçlar duruyor, orada motosiklet var o duruyor. Fakat bu sürücü aceleci davranmış, sabırsız davranmış ve kapalı bariyeri es geçmek suretle gelen yük treninin önüne çıkıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Tamamen sürücü hatasına benziyor. Savcılık, adliye ve jandarmamız bunları inceliyor ve gereken hükmü vereceklerdir. Şu an bizim videolardan görebildiğimiz kadarıyla durum böyle” dedi.

 

“GÖREBİLDİĞİMİZ KADARIYLA HİÇBİR YAPISAL HATA YOK”

 

Her zaman sürücülere trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, “Aksi takdirde bu şekilde telafisi mümkün olmayan, geri getirmemiz mümkün olmayan kazalar oluyor. Hepimiz üzülüyoruz, aileler üzülüyor, onun için sürücülerimize çok dikkatli olmaları, kurallara uymaları gerektiğini söylüyorum. Arkadaşlarımızın hepsi burada, tekrar değerlendirme yapıyoruz. Bu değerlendirmeler neticesinde yapısal hatalar var mı diye baktık, görebildiğimiz kadarıyla hiçbir yapısal hata yok. Sürücü hatasından kaynaklanıyor. İnşallah sürücülerimiz dikkat eder ve böyle elim kazalara sebebiyet vermezler” diye konuştu. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Vali Yıldırım, yaralılara da acil şifalar diledi.

 

“KELLE KOLTUKTA GİDİYORUZ”

 

Kazada hayatını kaybeden 6 kişiden Hülya Dinçkol ve Nebibe Korkmaz için cenaze töreni düzenlendi. Nebibe Korkmaz'ın cenazesi dün Çorlu Merkez Garaj Camii'ne getirildi. Burada öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Nebibe Korkmaz Havuzlar Mahallesi Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Evlilik planları yaptığı öğrenilen 35 yaşındaki Nebibe Korkmaz'ın ölmeden önce işe giderken babasına “Kelle koltukta gidiyoruz. Allah'a emanetiz” dediği öğrenildi. Meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Hülya Dinçkol da Ergene Sağlık Mahallesi’ndeki Tonguçlar Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeşiltepe Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı. Kazada hayatını kaybeden 58 yaşındaki forklift operatörü Yaşar Yüce Kayseri’de, 51 yaşındaki Nusret Açıkgöz Sakarya’da sonsuzluğa uğurlandı. Kazada hayatını kaybedenlerden 3 çocuk annesi Suzan Aksoy Tokat’ta sonsuzluğa uğurlanırken, aynı kazada ağır yaralanan Halil Aksoy ise Çerkezköy’de bir özel hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Feci kazada hayatını kaybeden Cangül Akın da memleketi Adıyaman’dan dualar ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı. Kazada yaralanan işçi servisinin sürücüsü Bilal Küllü'nün ise yoğun güvenlik önlemleri altında özel bir hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10