Tekirdağ'da 193 bin 105 öğrenci ders başı yaptı

Tekirdağ'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Süleymanpaşa'daki Mevlana İlkokulu'nda program düzenlendi. Tekirdağ'da 434'ü resmi 166'sı özel

Tekirdağ 6.09.2021 16:13:00 0
Tekirdağ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; “Yaz tatilinin ardından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına salgın tedbirleri alınarak yüz yüze eğitimle başladığımız bu anlamlı günde, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını öğrencilerimizle, velilerimizle ve öğretmenlerimizle birlikte yaşıyoruz” dedi.

 

“BELİRLİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini bu yıl da belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştireceklerini söyleyen Ulusan, “Millî Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığının hazırladıkları "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" doğrultusunda gereken önlemler okullarımızda alınmakta olup; öğrenci, öğretmen ve personelimiz için yeterli sayıda maske ve hijyen malzemeleri de Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından temin edilmektedir. Özellikle belirtmek isterim ki okullarımızda kullanılacak tüm maske ve dezenfektanlar, mesleki ve teknik eğitim okullarımızda ve halk eğitimi merkezlerimizde üretilmektedir” dedi.

 

“OKULLARIMIZI HEP BİRLİKTE AÇIK TUTACAĞIZ”

 

Velilere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan, “Öğrencilerimizin güvenli, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yüz yüze eğitim alabilmelerine ilişkin tedbirleri alarak ve Bakanlığımızın planladığı şekilde çalışmalarımızı yürüterek yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz mesleki çalışma döneminde tüm öğretmenlerimize "Salgın Hastalık Sonrası Psikolojik Sağlamlığı Güçlendirmek ve Öğrencilerin Okula Uyumlarını Desteklemek", "Salgın Hastalık Psikoeğitim Programları" ve "Covid-19 Salgın Sürecinde Önleyici Tedbirlerin Alınması" konularında bilgiler verilerek öğrencilerimizin ve siz değerli velilerimizin bilgilendirilmesini sağlayacağız. 1,5 yıldan beri aralıklarla kısmen uzaktan kısmen yüz yüze bir şekilde devam eden eğitim-öğretim hizmetlerimizde 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında haftada 5 gün boyunca tüm kademe ve sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlıyoruz. Elbette ki belirlenmiş kurallara velilerimizin, öğretmenlerimizin, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin hassasiyetle riayet etmeleri okullarımızın açık kalmasını sağlayacaktır. Uzaktan eğitim sürecini sizlerin desteğiyle başardığımız gibi bu süreci de sizlerin desteğiyle birlikte başararak okullarımızı hep birlikte açık tutacağız” dedi.

 

193 BİN 105 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da bugün 434’ü resmi 166’sı özel olmak üzere toplam 600 okulda 11 bin 875 öğretmen ve 193 bin 105 öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, “Bunun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İdarecilerimize, ders başı yapacak olan öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. Eğitimi ‘toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri ve anlayışlar’ olarak tanımlayan Vali Yıldırım, “Eğitim, istenilen davranışı geliştirme sürecidir. Toplumsal yaşamda uyulması gereken kurallar, davranışlar, normlar, bir kişinin hayat boyu izleyeceği yol eğitimle sağlanır. Eğitimle insanımıza vatan, millet, bayrak, din sevgisi aşılarız. Eğitim, kültürümüzün korunmasını ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmamızı sağlar. Gelişmiş toplumların en önemli özelliği iyi bir eğitim sistemlerinin olmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

EĞİTİMDEKİ BAŞARISIYLA DOĞRU ORANTILI

 

Bir toplumun bilim ve teknolojideki başarısıyla eğitimdeki başarısının doğru orantılı olduğunu kaydeden Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı bir toplum olarak yaşatan da köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir” sözünü anımsatarak “Eğitimin bu sayısız faydasının ortaya çıkması, siz okul idarecileri ve öğretmenlerimizin elindedir. Çocuklarımız, sizlere emanettir. Bu emanete sahip çıkacağınıza ve çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için elinizden gelen gayreti göstereceğinize inancım tamdır. Bilimi ve öğrenmeyi seven, vatanına, milletine, maneviyatına bağlı, sorgulayan, okuyan, eleştirel düşünebilen, sorun odaklı değil çözüm odaklı, araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştirmeniz sizden beklentimizdir” diye konuştu.

 

VASIFLI ÖĞRETMEN OLMADAN VASIFLI GENÇLER YETİŞTİREMEZSİNİZ

 

Öğretmenlere de seslenen Yıldırım, “Kendinizi sürekli geliştirin; okumayı, öğrenmeyi araştırmayı asla terk etmeyin. Peygamber Efendimizin “iki günü bir olan zarardadır” hadis-i şerifini kendinize rehber edinin. Vasıflı öğretmen olmadan vasıflı gençler yetiştiremezsiniz. Çocuklarımızdaki cevherleri, yetenekleri keşfetmelisiniz. Yazmaya, resime, spora yeteneği olan öğrencilere gerekli yönlendirmeyi yaparsanız, bu öğrencilerde yeteneklerini geliştirmeye küçük yaştan başlayıp daha büyük işler başarabilirler” dedi.

 

AİLELERE DE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

 

Ailelere de büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Yıldırım, “Öncelikle çocuklarımıza örnek olmalısınız. Onlarla ilgilenerek güzel ve faydalı vakit geçirmeye özen göstermelisiniz. Psikoloji alanında yapılan araştırmalara göre pek çok davranışımızın temelleri çocukluk çağında atılıyor. Çocukluk çağında yaşadıklarımız, gördüklerimiz, öğrendiklerimiz geleceğimizi çok fazla etkiliyor. İyi bir ailede yetişen çocuklar, mutlu, huzurlu, başarılı olur. Sizler, bugünkü davranışınızla, aile ilişkilerinizle çocuklarımızın iç dünyasında büyük izler bırakıyorsunuz ve çocuklarımızın geleceği bu izlere göre şekilleniyor” dedi.

 

ALDIĞIMIZ TÜM TEDBİRLER SİZİN SAĞLIĞINIZ İÇİN

 

Konuşmasında çocuklara da seslenen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Sevgili çocuklar, sizler bu ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Ülkemizin, milletimizin, refahını, gelişmişliğini inşa edecek olan sizlersiniz. Bu sorumluluğu yerine getirebilmek için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bunun için çok okuyun; bilimi, öğrenmeyi sevin. Bu eğitim-öğretim yılında sevgili öğrencilerimizden maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini bekliyoruz. Koronavirüsü tamamen yenmemiz için aşı olmanın yanında bu tedbirlere uymamız gerekiyor.  Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir” ifadelerini kullandı. Vali Yıldırım, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. 4-C sınıfı öğrencisi Meyra Aksoy’un “Benim Güzel Okulum” adlı şiiri okumasının ardından Süleymanpaşa Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Okulda ilk ders zilini ise Vali Yıldırım ve Süleymanpaşa Kaymakamı Kaya çaldı. Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür Vekili Serdar Kurtoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10