Cemaat de mahalleli de illallah dedi

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı'nın bulunduğu mahalledeki düğün salonuna gelen sorumluluk sahibi davetlilerin dışında, bazı gençlerin sorumsuz davranışları hem dergah dedesi Seyyid Sinan Boztepe'yi

Çerkezköy 6.09.2021 19:06:00 0
Cemaat de mahalleli de illallah dedi

Vurdumduymaz ve sorumsuz davranışlarda bulunan gençlerin, aldıkları alkolün etkisiyle boş alkol kutularını dergahın bahçesine gelişigüzel atmalarına anlam veremediklerini kaydeden Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe “Biz cemaat olarak bu konudan son derece rahatsız, son derece muzdaribiz. 2 ibadethane arasında, gençlerin sorumsuz rahat davranışlarına alkol de eklenince ortaya bu manzara çıkıyor. Bu manzara ne Müslümanlığa, ne İslam’a, ne Sunniliğe, ne de Aleviliğe yakışıyor. Hangi din olursa olsun hiçbir ibadethanenin çevrili bahçesi bir insan tarafından bu hale getirilemez, getirilmemeli. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’ni ve Kaymakamlığı, gerekirse sayın Valimizi duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz. Burada gençleri uyardığımızda şahsım ya da cemaatimizin gençleri, alkol alan kişilerden zaman zaman ‘bak işine, kimse karışamaz bizim alkolümüze’ cevabını alıyoruz. Bu bizi üzse de gençlerimizi tedirgin etmektedir” dedi.

 

 

SADECE BİZ DEĞİL, MAHALLEDE YAŞAYAN BİNLERCE KİŞİ RAHATSIZ

 

Bu sorundan Yeşil Camii cemaatinin de şikayetçi olduğunu söyleyen Alevi Dedesi Boztepe, “Yetkililerden tek isteğimiz, 2 ibadethane olan Yeşil Cami ve Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı arasında adeta ayyaşların mekanı haline gelen Erler Sokak, erlerin erenlerin değil adeta ayyaşların ve berduşların sokağı haline geldi. Buradaki nahoş davranış bizleri olduğu kadar mahalle sakinlerimizi de tedirgin etmektedir. Yetkililerden tek bir ricamız var; yanı başımızda bulunan ve iki ibadethane arasında hiç olmaması gerekirken maalesef açılan alkol ruhsatlı işletme ve düğün salonu her ikisi de burada olduğu sürece biz bununla başa çıkamayacağız. Benim endişem olay başka mecralara taşınacak. Taşkınlıklar yaşanacak. Bu manzaranın vicdan sahibi herkesin vicdanını sızlatması lazım. Onun için yetkililerden bu sorunun çözümü için bir hamle bekliyoruz. Biz sokaklarımıza sahip çıkmazsak sokaklarımıza ayyaşlar ve uyuşturucu müptelaları sahip çıkacak. Bundan sadece biz değil bu mahallede yaşayan binlerce kişi rahatsız” diyerek yetkililerin bu nahoş olayla ilgili harekete geçmesini istedi.

 

 

 

 

ORTA REFÜJ OTOPARK OLARAK KULLANILIYOR

 

Düğün salonuna gelen bazı davetlilerin orta refüjü otopark olarak kullandığını da belirten Seyyid Sinan Boztepe, “Düğün salonuna gelen bazı vatandaşlar orta refüjü otopark olarak kullanarak trafiği tehlikeye düşürüyor. Bunu da görmesi gerekenler göremiyorlar” diyerek yetkililerin bu soruna da çözüm bulmasını istedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10