8 ayda 352 cadde ve sokakta asfalt çalışması yapıldı

Çorlu Belediyesi tarafından yılın ilk 8 ayında 18 mahallede 352 cadde ve sokakta asfalt serimi çalışması yapılırken, 291 cadde ve sokakta da yol açma, kilit taşı ve sathi kaplama çalışması yapıldÄ

Çorlu 7.09.2021 18:24:00 0
8 ayda 352 cadde ve sokakta asfalt çalışması yapıldı

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 2021 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Yol çalışmalarının temelini oluşturan yol açma çalışmaları kapsamında muhtelif mahallelerde temel ve alt temel çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

“277 CADDE VE SOKAKTA YOL AÇMA ÇALIŞMASI YAPTIK”

 

Çorlu’nun muhtelif noktalarında yeni yol çalışmalarının yanı sıra mevcut yollarda altyapı kuruluşları tarafından yürütülen çalışmalar ve zamanla çeşitli nedenlerle bozulan yollar için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Yardımcısı Tunçcan, “Temel ve alt temel çalışmaları kapsamında ekiplerimiz tarafından 277 cadde ve sokakta yol açma ve iyileştirme çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sırasında 25 bin ton dolgu kayası, 32 bin ton tüvenan ve 62 bin ton balast kullandık. Yine 14 cadde ve sokakta yürütülen 90 bin metrekarelik alanda sathi kaplama yaptık ve bu çalışmalar sırasında 40 bin ton balast ile 36 bin ton tüvenan malzeme serimi ile yol iyileştirme çalışması yaptık” dedi.

 

“KISA ZAMANDA TAMAMLAYARAK HİZMETE SUNACAĞIZ”

 

Başkan Yardımcısı Tunçcan, şu ana kadar yürütülen ve 90 bin metrekare ulaşan sathi kaplama çalışmalarını 2021 sezonu sonunda 150 bin metrekareye yükseltmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Yol açma, sathi kaplama ve yol iyileştirme çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokakların yanı sıra yenileme çalışmaları kapsamında 352 cadde ve sokakta asfalt serimi gerçekleştirdik. 48 bin metrekare alanda yapılan asfalt serimi 32 bin tona ulaştı. Hazırlıklarını tamamladığımız yollarda asfalt serimlerine devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar bu rakamı 60 bin tona yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kilit taşı ekiplerimiz tarafından 14 cadde ve sokakta kilit taşı ve kaldırım çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar yaklaşık olarak 24 bin m²mtül kilit taşı serimi gerçekleştirildi. Ekiplerimizin yoğun mesaisi ile bu rakamı 180 bin m²-mtül'e ulaştırmak istiyoruz” dedi. İhtiyaçlar ve acil durumlar nedeniyle çalışma planlarını sürekli güncellediklerini dile getiren Tunçcan, bu kapsamda çalışmaları kısa sürede tamamlayarak yol ve kaldırımları vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

 

Haber / Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10