'3 yıldır adalet arıyoruz'

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden yolcu trenin raydan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen ve 7'si çocuk 25 kişinin hayatın?

Çorlu 7.09.2021 18:52:00 0

Meydana gelen kazanın ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olarak görev yapan Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görev yapan Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

 

 

3 YILDIR ADALET ARIYORUZ

 

Davanın 8’inci duruşması dün mahkeme salonuna dönüştürülen Çorlu Halk Eğitimi Merkezi'nde görüldü. Kazada yaralananlar ve yakınlarını kaybedenler, Bulvar Yolu üzerinden ellerinde kazada hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ile yürüyerek salon önüne geldi. Kazada kızı Bihter Bilgin ile kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş'u kaybeden Zehra Bilgin, 3 yıldır adalet aradıklarını söyledi. Duruşmaya katılmak üzere salona girenlerin HES kodları sorgulanırken, salonda sosyal mesafe kuralı da uygulandı. Sanıklar Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ve Çetin Yıldırım’ın katıldığı duruşmaya, başka bir yere tayini çıkması nedeniyle Turgut Kurt katılmadı.

 

 

25 OCAK 2022’YE ERTELENDİ

 

Sanıklar Polat, Yıldırım ve Çabuk, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, tren kazasında hayatlarını kaybedenlerin yakınları da durulmada söz aldı. Duruşmada savunma avukatlarının olay yerinde yeni inceleme ve yeni bilirkişi raporu talebi reddedilirken, duruşma 25 Ocak 2022'ye erteledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10