Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler mazeretli sayılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in imzasıyla 81 il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen 'Kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler' konulu yazıya göre, Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'n

8.09.2021 17:04:00 0
Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler mazeretli sayılacak

Öğrencilerin okula devam edemedikleri günlerde işlenen derslere yönelik ilgili öğretmenler tarafından velilere ve öğrencilere gerekli rehberlik yapılarak, öğrencilerin TRT EBA TV ve 'www.eba.gov.tr' portalında yer alan içerikleri takip etmeleri sağlanacak.

 

DEVAMSIZLIK SAYILMAYACAK

 

Covid-19 hastası veya temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler ile kronik rahatsızlığını belgelendiren öğrenciler okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacak. Öğrencilerin sınavları yüz yüze ve salgın tedbirleri dikkate alınarak yapılacak. Bu kapsamda kronik hastalığı bulunan öğrencilerin sınavları okul ortamında yüz yüze Covid-19 salgını kapsamında gerekli tedbirler alınarak tamamlanacak. Covid-19 testi pozitif olan veya temaslı durumda olan öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda yapılacak.

 

DEVAM ZORUNLULUĞU ARANMAYACAK

 

Evde veya hastanede eğitim hizmeti verilen öğrenciler, bu eğitimlerini sürdürecek ve bu öğrenciler için okula devam zorunluluğu aranmayacak. Bu öğrencilerden Covid-19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrencilere eğitim hizmetinde görevlendirilen öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders desteği verilecek. Ayrıca bu öğrencilerin TRT EBA TV ve "www.eba.gov.tr" portalında yer alan içerikleri takip etmeleri sağlanacak.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10