Dönmez: Cumhuriyet Halk Partisi, laik cumhuriyetin güvencesi olmuştur

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, partisinin 98'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'Ã

Çerkezköy 8.09.2021 17:11:00 0
Dönmez: Cumhuriyet Halk Partisi, laik cumhuriyetin güvencesi olmuştur

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Bugün iki büyük günün yıldönümünü yine hep birlikte kutluyoruz. Birincisi, 99 yıl önce yurdumuzu işgal eden emperyalistlere büyük bir kararlılıkla “Geldikleri gibi giderler” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığındaki Türk Ordusu’nun işgalcileri denize döküp, güzel İzmir’i kurtardıkları gündür. İkincisi de partimizin kuruluş günüdür” dedi.

 

“LAİK CUMHURİYETİN GÜVENCESİ OLMUŞTUR”

 

Temeli 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas Kongresi'nde atılan ve 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 98 yıldır ülkenin ve halkın hizmetinde olduğunu dile getiren Dönmez, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu ve ilk genel başkanı olması onurunu taşıyan, Türkiye’nin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaşlığın öncüsü, laik Cumhuriyetin güvencesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, neredeyse bir asırlık bir çınar olarak, birikimi ile Türkiye tarihine önemli izler bırakmıştır. Başta hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendiren Cumhuriyet Halk Partisi, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine de öncülük etmiştir” dedi.

 

“DÜNYA DURDUKÇA VAR OLACAKTIR”

 

Bugün de ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin düşüncelerini, yüklendiği tarihi misyonu ile kararlı adımlarla geleceğe taşıdığını kaydeden İlçe Başkanı Dönmez, “98 yıllık tarihi geçmişini daha nice uzun yıllar sürdürecek ve siyasi yapısından asla taviz vermeden dünya durdukça var olacaktır. Partimizin kuruluş yıldönümünde başta kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, partimize gönül veren tüm vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele verdiğimiz partimizin vefakâr üyelerine, yol arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10