Bir plakasını 2 aracına takıp haksız kazanç elde eden sürücü jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı

Sahte ikiz plakayla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) faaliyet gösteren bir fabrikaya yolcu çeken servis aracı, jandarma tarafından yakalanıp polis tarafından trafikten men edildi. Geçtiğimiz cumarte

Çerkezköy 8.09.2021 18:31:00 0
Bir plakasını 2 aracına takıp haksız kazanç elde eden sürücü jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı

Polis ve jandarmanın servisler üzerinde başlattığı kontroller kapsamında Kapaklı ve Çerkezköy Emniyet Müdürlüklerine bağlı polis ekipleri ile jandarmanın yaptığı eş zamanlı kontrollerde,ÇOSB’deki bir fabrikaya 59 S 6191 sahte ikiz plakalı otobüs ile servis taşımacılığı yapan Faruk Ö., Kızılpınar Karakol Komutanlığı önünde saat 16.34’de jandarma tarafından durdurularak evrakları kontrol edildi.

 

İŞÇİLER BAŞKA BİR SERVİS İLE EVLERİNE BIRAKILDI

 

Plakanın motor şase ile tutmadığının anlaşılması üzerine araç içerisinde bulunan fabrika işçileri, araçtan indirilerek olay yerine çağrılan başka bir servis ile evlerine bırakılırken sahte plaka ile servis taşımacılığı yapan araç trafikten men edilmek üzere jandarma tarafından polise teslim edildi.Araç trafikten men edilmek üzere otoparka çekilirken esas ilginç olan ise sahte ikiz plakanın gerçek sahibinin de sahte plakalı araç sahibi olmasıydı. Olay ile ilgili jandarmanın başlatmış olduğu tahkikat polise devredilirken, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı araç sahibi hakkında evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma başlattı.

 

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü önündeki ticari araç uygulamasında ise evrakları eksik ya da sigortası geçik olan araçlara cezai işlem uygulanırken, ikiz sahte plaka ile servis taşımacılığı yapan Faruk Ö. ile ilgili emniyet güçlerinin nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına verdiği bilgi doğrultusunda Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

 

BU DURUMDA KAÇ ARAÇ OLDUĞU MERAK EDİLİYOR

 

Çerkezköy trafiğinde bu durumda kaç aracın olduğu, bu durumdan gerçek plaka sahiplerinin haberinin olup olmadığı, diğer plakaların hangi fabrika ya da okula servis çektiği ise merak ediliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10