NKÜ'de kayıtlar devam ediyor

Namık Kemal Üniversitesi'nde elektronik ortamda kayıtlar 4 Eylül Cuma günü başlarken Üniversite kayıtlarında şahsen kayıt alımları ise önceki gün başladı.  İlk gün öğrencilerin ka

Tekirdağ 9.09.2021 15:56:00 0
NKÜ

Rektörlük binasında düzenlenen programda öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Mümin Şahin, 2021 – 2022 akademik yılının iyi ve verimli bir eğitim – öğretim yılı olmasını, pandemiden ve her türlü musibetlerden uzak; sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl geçirilmesini temenni etti.

 

“ARTIK SİZİN EVİNİZ”

 

“Girişimcilik endeksindeki ilk 50 üniversite arasında Trakya’daki tek üniversite olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi artık sizin evinizdir” diyen Rektör Şahin, “Birlikte verimli ve hayırlı bir Üniversite hayatı geçireceğiz inşallah. Öğrencilerimiz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin farkını hissedecekler. Hepimize bu akademik yıl hayırlı, uğurlu olsun. Hakikaten iyi bir üniversiteye geldiniz. Bilimsel olarak da nitelik olarak da bunu fark edeceksiniz. Ayrıca gelecekte Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin isminin çok daha fazla duyulacağını göreceksiniz. Sosyal alanlar açısından, öğrenci kulüpleri açısından tüm olanaklarımız sizler için mevcuttur. Yeni gelen öğrencilerimiz ayrıca çok şanslı. Hemen yanı başımızdaki 280 dönüm orman arazimizi biz üniversitemize kazandırdık. Piknik ve mesire alanı olarak düzenledik. Personelimize ve öğrencilerimize ücretsizdir. Sosyal alan olarak sizlerin hizmetine sunulmuştur, yararlanabilirsiniz. Maddi yönden ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yemek bursu olanaklarımız mevcuttur. Tüm öğrencilerimizin her daim yanındayız. Genel Sekreterimiz Murat Kamil TIRPANCI’nın, Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Şenol AKYAZI’nın ve Rektör ve Rektör Yardımcıları olarak bizim kapımız her zaman sizlere açık. Allah hem sizlerin, hem de tüm öğrencilerimizin bahtını açık, başarılarını daim etsin” ifadelerini kullandı.

 

SAAT 17.00’A KADAR DEVAME DECEK

 

Üniversiteyi kazanan öğrencilerden elektronik olarak kayıt yaptırmak isteyenlerin e-Devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak tüm programlar için kayıt işlemlerini yapmaları gerektiğini kaydeden Şahin, “Şahsen kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ise 10 Eylül  Cuma günü Saat 17:00'ye kadar yerleştikleri fakülte/yüksekokul dekanlıklarına/müdürlüklerine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi internet sitesinden erişilebilen kılavuzda belirtilen belgeler ile şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yaptırabilecekler” dedi.

 

TOPLAMDA 5 BİN 207 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

 

Namık Kemal Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da “28 bini aşan öğrenci sayısı ile şehrin ve bölgenin eğitim lokomotifi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bu yıl lisansla yerleşen öğrenci sayısı 2 bin 124 olurken, önlisansla yerleşen öğrenci sayısı da 3 bin 83 oldu. Toplamda 5 bin 207 öğrencinin yerleştiği NKÜ’de ek yerleştirme dönemlerinden sonra bu sayıların çok daha artması bekleniyor. Cuma gününden bu yana elektronik olarak kayıt yapan 4 bin 30 ve bireysel olarak kayıt yapan 470 öğrenci Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir parçası oldu” denildi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10