Minel, Elazığ'dan Türkiye 2'nciliğiyle döndü

Çerkezköy'ün salon sporları branşında yetiştirdiği ender sporculardan biri olan Minel Akpınar, 3-9 Eylül tarihlerinde düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası'nda 63 kg'da Türkiye 2'ncis

Çerkezköy 10.09.2021 18:00:00 0
Minel, Elazığ

2019 yılında Uluslararası Yıldızlar-Gençler ve Büyükler Avrasya Balkan Open Wushu Kungfu Bay-Bayan Sanda ve Taolu Şampiyonası’nda Balkan şampiyonu, 2020 yılında Türkiye Wushu Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Çerkezköylü sporcu Minel Akpınar, 3-9 Eylül tarihlerinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’nda da 63 kg’da Türkiye 2’ncisi olarak Çerkezköy’ü bir kez daha gururlandırdı.

 

TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

 

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Elazığ’da organize edilen ve 500’den fazla sporcunun katıldığı Ahmet Uygur Türkiye Gençler Ferdi Boks Türkiye Şampiyonası’nda 2 rakibini eleyerek finale çıkan Minel Akpınar, finalde geçen yılki Avrupa Şampiyonu Ece Asude Ediz ile karşılaştı. Finalde rakibine mağlup olan Minel Akpınar, şampiyonayı ikincilikle bitirdi.

 

“KIZ ÇOCUKLARININ ELİNDEN TUTUN”

 

Bu sporu sadece kendisi için değil, elinde imkanı olmayan tüm kız çocukları adına yaptığını söyleyen Minel Akpınar, “Bazılarının gerçekten imkanı, gideceği bir spor salonu veya bu işe ayıracak vakti yoktur, ben bu durumu anlarım. Ama imkanı olup da savunma sanatları sporunu öğrenmek ve bu konuda başarılı olmak isteyen erkek ya da özellikle kız çocuklarının elinden tutun ve bu sporla tanıştırın. Anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarınıza bir şans verin ve arkalarında durun, başarı gelecektir. Sabırlı olun, ne olursa olsun pes etmeyin. Kaybedecek bir şey yok ama kazanılacak çok şey var” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE BU İŞİN FABRİKASI ÇERKEZKÖY OLSUN”

 

Birçok branşta turnuvalara katıldığını söyleyen Minel Akpınar, “Sadece biraz daha fazla çalıştım. Anladım ki biraz daha fazla çalışsam ay yıldızlı bayrağımı en güzel şekilde temsil etme hakkı kazanacağım” dedi. Çerkezköy halkına da seslenen Akpınar, “Gelin savunma sanatları sporunda Türkiye’de bu işin fabrikası Çerkezköy olsun. Çocuklarımızı bu spora yönlendirip arkalarında duralım. Çünkü bu iş sadece hoca veya sadece aile ile olmaz, hepsi bir araya gelirse başarı gelir” dedi. Milli takım adına ter dökmek için sabırsızlandığını söyleyen Minel Akpınar, “Çok çalışıp başarıyı yakalamayı çok istiyorum. Benim başarımda pay sahibi olan Oğuz Güzel hocama, Hasan Kıyak hocama, Şinasi Özdemir hocama ve desteğini hiç esirgemeyen, her anımızda yanımızda olan Harun Pehlivan’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

“AVRUPA’DA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

 

Oğuz Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel de, “Türkiye Wushu Sanda Şampiyonu, Balkan Şampiyonu, Türkiye Kickboks Şampiyonu olan ve Avrupa’da milli takım adına ringe çıkacak sporcumuz Minel Akpınar Türkiye Boks Şampiyonası’nda 2’ncilik elde ederek büyük bir başarıya daha imza attı. Elazığ’da düzenlenen ve katılımın yoğun olduğu turnuvada her sporcu milli takım seçmelerine girmek için ter döktü. Büyük bir başarı örneği gösteren ve milli takım seçmelerine girme hakkı kazanan Minel, farklı branşlarda topladığı madalyalar ile milli takım formasını giymeyi ne kadar istediğini de ortaya koydu. Gerçekten savunma sporlarında fizik gücü, sabır, sürat, kondisyon, taktik ve teknik beceri çok önemli. İdmanlarımızda bu unsurlara çok önem veriyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi önümüzde milli takım kampı var çok iyi bir kamp dönemi geçirip Avrupa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10