Öztrak: Rakamlardaki büyüme sokağa yansımıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Temmuz 2021 işsizlik verileriyle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Ülkedeki gerçek işs

Tekirdağ 10.09.2021 18:10:00 0
Öztrak: Rakamlardaki büyüme sokağa yansımıyor

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Temmuz 2021 işsizlik verilerini değerlendirdi.

 

“İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI KALKTI, İŞSİZLİK ARTMAYA BAŞLADI”

 

Temmuz ayında resmi işsizlik, önceki aya göre 1,4 puan artarak yüzde 12’ye, gerçek işsizlik ise 1,2 puan artarak yüzde 23,6’ya çıktı. Son iki aydır gerileyen işsizliğin, işten çıkarma yasağının kalkmasıyla artmaya başladığını kaydeden Öztrak, “Temmuz’da resmi işsizlerin sayısı 506 bin kişi artarak 3,9 milyona çıkarken; gerçek işsizlerin sayısı ise 522 bin kişi artarak 8,4 milyon oldu. Geçtiğimiz Temmuz’da da gerçek işsiz sayısı, 8 milyonlu seviyelerdeydi. 2021’de baz etkisiyle kaydedilen yüksek büyüme hızları işsizliği anlamlı şekilde azaltmıyor, rakamlardaki büyüme sokağa yansımıyor” dedi.

 

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE 60 BİN KİŞİLİK DÜŞÜŞ VAR

 

Geçtiğimiz yıl 16 Nisan’da başlayan işten çıkarma yasağının bu yıl 1 Temmuz’da sonlandırıldığını hatırlatan Öztrak, “Temmuz’da sanayide işten çıkarmalar başladı. Bu ayda sanayide çalışan sayısı 287 bin kişi gerilemiş, inşaat sektöründe de 60 bin kişilik düşüş var. Hizmet sektöründe çalışan sayısı ise 454 bin kişi artmış. Temmuz’da işsizlik ödeneğine başvuranların sayısı yaklaşık 232 bin kişi. Bu son 15 ay içerisinde gerçekleşen en yüksek işsizlik ödeneği başvuru sayısı. Tutarlı, güven veren bir ekonomik program olmadan, işsizlik azalmaz, milletin işi çoğalmaz. Erdoğan Şahsım Hükümeti bunu bir türlü anlamıyor. Açıkladıkları Orta Vadeli Program, ortalama yüzde 5,3 büyümeyle üç yıl üst üste 1 milyonun üzerinde ilave iş imkânı sağlamayı öngörüyor. Bu büyümeyle bu iş artışı olmaz. Bu OVP ile bu büyüme de sağlanmaz. Kalıcı, sürdürülebilir, kapsayıcı büyümeyle iş artışı sağlamak için ‘3 Yeni’ye ihtiyaç var; yeni kurallar, yeni kurumlar, yeni kadrolar. Bu ise seçim sandığının ivedilikle milletin önüne getirilmesiyle olabilir. Milletimiz Erdoğan Şahsım Hükümetinin ne yaptığını gördü. Notunu verdi. Tasdiknamesini vermek için de sandığın önüne gelmesini dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10