"Türkiye'nin sigortası DEVA Partisi'dir"

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, bugün saat 09.30'da Palais Cafe'de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk G?

Çerkezköy 10.09.2021 18:12:00 0

Kahvaltıya DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan, Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

“PARTİMİZİN ÇOK GÜZEL BİR ANLAYIŞI VAR”

 

Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Yunus Kara, “Partimizin çok güzel bir anlayışı var; bu anlayış “mış” gibi yapmama anlayışıdır. Bunun için biz de, “Yapıyormuş, çalışıyormuş, buluşuyormuş” gibi yapmak yerine yeri ve zamanı geldiğinde gerektiği ve olduğu gibi hareket etmeyi daha doğru buluyoruz” dedi. Çerkezköy’e çok önemli hizmetlerde bulunan ve görevinin sonuna gelen Kaymakam Atilla Selami Abban’a Çerkezköy’e verdiği değerden, verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kara, Kaymakam Abban’a emeklilik hayatında mutluluk ve huzur diledi.

 

“KAPLUMBAĞA HIZIYLA YÜRÜTÜLMESİNE KARŞIYIZ”

 

Atatürk Caddesi’nde yürütülen çalışmalarla ilgili de konuşan Kara, “Çerkezköy’de Atatürk Caddesi üzerinde ciddi bir projenin çalışmalarının yürütüldüğünü görüyoruz. Böyle ciddi bir projenin kaplumbağa hızıyla yürütülmesine de karşıyız. Elbette Çerkezköy’ün böyle güzel projelere ihtiyacı var. Fakat böyle ciddi bir proje, Çerkezköy’ün en işlek, en hareketli caddesinde gerçekleşiyorsa eğer, bunun en kısa sürede bitmesi için çok iyi bir planlamanın yapılması gerekiyor. Böyle bir caddede yürütülen bir proje, göz açıp kapanana kadar bitmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

“HAKSIZLIK VE HUZURSUZLUK HAD SAFHAYA ULAŞMIŞ DURUMDA”

 

Kara, “Öte yandan paralel bir belediye edasında çalışıyormuş gibi görünen bir taraf var. Kamu hizmetlerini; yani olması gereken hizmetleri; kendileri yapıyormuş gibi gösterme gafletinde bulunuyorlar. Örneğin, eğer Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çerkezköy’e bir hizmet getiriyorsa, bu bir partinin ilçe temsilcisinin marifeti değil, bu devletin yapması gereken ve olması gereken bir hizmetidir. Bunun için iki de bir kameraların karşısına çıkarak “mış” siyaseti yapmaktan vazgeçsinler. Yine malum siyasi partinin ilçe başkanlığı, paralel İŞKUR olmuş durumda. İş-aş derdinde olan vatandaşlarımızı, İŞKUR’dan daha rahat bir şekilde işlere yerleştirdiklerinin farkındayız. Bu bir hizmet midir, rol çalma mıdır yoksa hak yemek midir, siz karar verin. Liyakat ve ehliyetin açıkça çiğnendiği Çerkezköy’de, haksızlık ve huzursuzluk had safhaya ulaşmış durumda” diye konuştu.

 

“POLİTİK BİR SEÇİM DEĞİL”

 

Yaklaşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleriyle ilgili de konuşan İlçe Başkanı Kara, “DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak hatırlatmak isteriz ki; Ticaret Sanayi Odası seçimleri politik bir seçim değildir. Bunun için lütfen demokratik bir şekilde adayların yarışacağı bir seçime, siyasi gömleklerinizin altındaki kişisel çıkarlarınızla gölge bırakmayın. İktidar partisinin milleti kutuplaştırdığı yetmezmiş gibi, küçük ve basit kişisel çıkarlar yüzünden Çerkezköy esnafını kutuplaştırmayın” ifadelerini kullandı. Parti programlarında yer alan ‘Basın Özgürlüğü’ konusuna da değinen Kara, “Parti olarak, basın özgürlüğünün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devlet için ne denli yaşamsal bir değere sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle, basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basın kartı verilmesi konusundaki yetkiyi yeniden düzenleyerek gerek mesleğe kabulde gerekse de basın kartlarının yenilenmesinde, meslek örgütleri tarafından oluşturulacak bir kurulun etkin olmasını sağlayacağız. Keyfi akreditasyon kararlarını engelleyeceğiz” dedi.

 

“HUKUK VE ADALET OLMAYAN BİR ÜLKEYE YATIRIMCI GELMEZ”

 

DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan da kahvaltıda yaptığı konuşmada, hukuk ve adaletin önemine değinerek, “Çünkü hukuk ve adalet olmayan bir ülkeye para da gelmez, yatırımcı da gelmez. Öyle de oldu. Türkiye’ye bakıyorsunuz yabancı sermaye Türkiye’den çekilmiş vaziyette. Çünkü güven duymuyorlar. Aşırı borçlanma, makro mikro ekonomik göstergeleri takip ettikleri için de bu ülkeye yatırım yapmayı uygun bulmuyorlar” diye konuştu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın il başkanları toplantısında hukuk ve adaletle ilgili önemli mesajlar verdiğini söyleyen Gündoğan, “Bazı genç kardeşlerimiz geliyor. Sınavda çok yüksek puanlar almış, ama mülakatta elemişler. Mülakatı kaldıracağız diyor. Türkiye’de mülakat kalkacak diyor, kesin ve net. Gençler için en önemli şey” ifadelerini kullandı.

 

 

“İDEALLERİ DEĞİŞEN VE ÇİZGİSİ BOZULAN BİZ DEĞİLİZ”

 

Gündoğan, “Zamanında ‘AK Parti’de hep böyle değil miydi, mülakatlar yazıyordunuz gönderiyordunuz’ diyebilirsiniz. Öyleydi doğru, buna da tamam diyoruz, ama son dönemde bunun gerçekten hiç ayarı yok. İsterseniz alem-i cihan olun, tam puanla çıkın fark etmiyor, mülakatla eleniyorsunuz. Acayip bir sistem var şu anda. Biz içindeyken bazı şeyleri görmüyorduk. Bize anlatıyorlardı, eleştiriyorlardı ama olmaz diyorduk olamaz ama öyleymiş meğer” dedi. Çizgilerinde bir değişiklik olmadığını söyleyen Gündoğan, “Yine aynı çizgideyiz. Dünya görüşümüz yine aynı. İçimizden çıkan Ali Bey ile devam ediyoruz bu yola. Çünkü o gün inandığımız idealleri devam ettiriyor. İdealleri değişen ve çizgisi bozulan biz değiliz. Bizim bu kadar rahat konuşmamızı sebebi devletle işimizin olmaması, belediyelerle işimizin olmaması. Bu işlerin içinde olmadığımız için de Allah’a çok şükür rahatça konuşabiliyoruz” dedi.

 

“GENÇLERİN SİYASETTE YER ALMASI GEREKİYOR”

 

Gençlerin siyasette yer almasının önemine dikkat çeken Gündoğan, “Gençlerin bu işlere sahip çıkması gerekiyor. Siz içinde bulunmazsanız, bu insanlar içinde bulunmadığı zaman, siyaset hiçbir zaman boşluk kabul etmez. Hemen birileri dadanır doldurur hemen orayı. DEVA Partisi iktidara gidiyor. Çünkü Türkiye’nin 2001 yılındaki o makus talihiyle şu andaki talihi aynı. Çok net. İyi insanları davet ediyoruz. Teşkilatlanmada bazı arkadaşlarımız korkuyor gelmek istemiyorlar. Onların tabii başka hesapları var onları bilemeyiz biz ama bütün düzgün arkadaşlarımızın siyasi platformlarda yer alması gerekiyor” dedi.

 

EYLEM PLANLARI VE PROJELERİ ANLATTILAR

 

Konuşmaların ardından İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Avukat Enes Kemal Kaya ‘Eşitlikçi Kentler Projesi ve Çerkezköy’ ile ilgili bili verirken, İnşaat Mühendisi Cengiz Bulut da ‘DEVA Partisi’nin acil eylem planı ve Çerkezköy’ ile ilgili sunum yaptı. İlçe Yönetim kurulu üyesi Avukat Ayşe Kurt da ‘Tarım Eylem Planı ve Çerkezköy’ konulu sunum yaptı.

 

“HEM GENELDE HEM YERELDE İKTİDARA YÜRÜMEK İSTİYORUZ”

 

Sunumların ardından DEVA Partisi Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan ve Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yanlışları anlattıklarını, doğru yapılanları da tebrik ettiklerini söyleyen Gündoğan, “Hem yerelde hem genelde iktidara yürümek istiyoruz. Kimseyle kavgamız yok. Arkadaşlarımızla hedefe yürüyoruz” dedi. DEVA Partisi’nin yönetimlerinin yüzde 30-35’ini kadınların oluşturduğunu, birçok ilçede de kadın ilçe başkanlarının yer aldığını ifade eden Gündoğan, “Bizde gayet demokratik bir ortam var” dedi. DEVA Partisi’nin bir lider hareketi olmadığını, gelecek kaygısı olanların mücadelesi olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Yunus Kara da “Buradaki arkadaşlarımızın bir görüşü var. Oy kaygısı yok. Ama diğer partilerde oy kaygısı var” dedi. Erken seçimle ilgili soruya cevap veren Tekirdağ İl Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Gündoğan da “Her an seçim olabilecekmiş gibi hazırlanıyoruz. Bizde bu yapı genel merkezden başlıyor. Biz hazırız. Sigorta biziz. Türkiye’nin sigortası DEVA Partisi’dir” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10