Tekirdağ'da aronya hasadı başladı

Son yıllarda ülkemizin birçok bölgesinde üzümsü meyvelerin önemi ve yetiştiriciliği giderek artış gösterirken, Süleymanpaşa'da da aronya hasadı başladı.

Süleymanpaşa 12.09.2021 19:22:00 0
Tekirdağ

Süleymanpaşa Kayı Mahallesi’nde hasat olgunluğuna gelen aronyaların hasadına  Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal’ın katılımı ile başlandı. İl Müdürü Oktay Öcal, ülkemize bu bitkinin tanıtımında rol oynayan üretici Ensar Zümre’ye  katkılarından dolayı teşekkür ederken, bereketli bir hasat olması temennilerinde bulundu.

 

EN ÇOK ARANAN ÜZÜMSÜ MEYVELERDEN BİRİ HALİNE GELDİ

 

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üzümsü meyveler içerisinde aronya tarım ve gıda sektörü açısından büyük bir öneme sahiptir. Aronya gerek birim alandaki yüksek getirisi gerekse sağlık açısından yüksek antioksidan içermesi ve kansere karşı faydaları sebebiyle en çok aranan üzümsü meyvelerden biri haline gelmiştir” denildi.

 

 

16 DEKAR ALANA YÜKSELDİ

 

Ülkemizde 2010 yılı itibari ile aronya yetiştirilmeye başlandığı, 2020 yılı başlarında 1000 dekara ulaştığı belirtilen açıklamada “Yine bu yıl itibariyle İlimizde yaklaşık 170 dekar alanda aronya yetiştiriciliği yapılmaktadır. Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya bitkisi ülkemize ilk olarak Süleymanpaşa Kayı Mahallesi üreticilerimizden Ensar Zümre tarafından getirilerek bahçe tesis edilmiştir. Üreticimiz yetiştiricilik alanını arttırarak 16 dekar alana yükseltmiştir. İlimiz genelinde üretimi hızla artış gösteren aronya meyvesinin pazarlanması, daha çok tüketiciye ulaştırılması ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi amacıyla Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile birlikte projelendirilmesi çalışmaları devam etmektedir” denildi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10