Trans birey cinayeti şüphelisi Çerkezköy'de polise teslim oldu

İstanbul'da amatör olarak vokalistlik yapan trans birey 42 yaşındaki Kadir Murat Sözübir'i Fatih'deki evinde bıçaklayarak öldürdükten sonra kayıplara karışan cinayet şüphelisi 25 yaş?

Çerkezköy 14.09.2021 17:55:00 0
Trans birey cinayeti şüphelisi Çerkezköy

Zeyrek Mahallesi, Kadı Çeşmesi Sokak'taki aile apartmanının çatı katında tek başına yaşayan 42 yaşındaki Kadir Murat Sözübir 5 Eylül günü evinde bıçaklanmış, vücudunun 6 farklı yerinden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Sözübir Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Olayın ardından polis ekipleri cinayet şüphelisinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatırken, cinayetin yaşadığı apartmanın  güvenlik kamerası bulunmadığını belirleyen polis, kaçış istikametinde güvenlik kameraları bulunsa da gece olması sebebiyle şüphelinin kimliğini tespit edemedi. 

 

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

 

Şüpheli Abdürrahim E., olaydan kısa bir süre sonra Kadir Murat Sözübir'i bıçakladığı söyleyerek Çerkezköy Gazi Polis Merkezi Amirliği'ne giderek teslim oldu. Suçta kullandığı bıçağı da teslim eden Abdürrahim E. cinayeti itiraf etti. Olayda kullandığı bıçağı yıkadığını anlatan Abdürrahim E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan Abdürrahim E. savcılığın tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Şüpheli Abdürrahim E. ifadesinde, cinsel birliktelik amacıyla Kadir Murat Sözübir'in Fatih'te yalnız yaşadığı çatı katındaki evine gittiğini iddia etti. Sözübir'in soyunmasının ardından trans birey olduğunu fark ettiğini öne süren şüpheli Abdurrahim E. "Daha önce telefonda 100 TL üzerinden anlaşmıştık. Parayı masanın üstüne bıraktım. Trans bireyle birliktelik yaşamak istemediğimden parayı geri almak istedim. Kendisi parayı geri vermedi. Beni ittirdi, hakaret etti. Boğuşmaya başladık. Kaçmayı düşündüm ama o sırada beni bir cisimle yaraladı. Ben de üzerimde taşıdığım sustalı bıçağı çıkartarak 3-4 kez rastgele salladım. Tamamen meşru müdafaa kastıyla hareket ettim. Kendisi inerek ailesine haber verdi. O sırada bilinci açıktı. Ben evden çıkıp Balat'a doğru gittim. Pİşmanım, bu nedenle teslim oldum. Serbest bırakılmamı talep ederim" dedi. Şüpheli Abdürrahim E. sorgusunun ardından "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10