Kaymakam Duru: Önceliğimiz eğitim

Çerkezköy'de 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Tepe İlkokulu'nda kutlama programı düzenlendi. 20 Ağustos'ta Çerkezköy?

Çerkezköy 16.09.2021 19:24:00 0
Kaymakam Duru: Önceliğimiz eğitim

 

Çerkezköy Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtı önünde saat 10.00’da başlayan programda Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeli çelenk sunarken, kutlamalar Tepe İlkokulu bahçesinde devam etti. Programa ise Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve ilçe yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, hayırsever Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

EĞİTİMİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “

Yaklaşık 1,5 yıldır salgın kaynaklı uzaktan eğitim döneminden sonra eğitim neferleri öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle okullarımız daha da bir anlam kazandı. Her sınıf ve düzeyde yüz yüze eğitime tam kapasite ile başladık. Yeni eğitim öğretim yılının hepimize sağlıkla, yeni ve güzel başlangıçlar getirmesini diliyorum. Okulları açık tutmak için hepimize görev düşmektedir. Eğitim bir milli meseledir, bu milli meselede seferberlik şarttır. Modern çağda eğitim bir toplumu millet haline getiren temel kurumdur. Öte yandan günümüz dünyasında bir milletin geleceğini teminat altına alması ancak nitelikli eğitim ile mümkündür. Yeni Türkiye’yi inşa etmek için özgüveni yüksek, kendi medeniyet değerleriyle barışık, soran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözme becerilerine sahip, gelişmeye açık, çağdaş, demokrat bireyler yetiştirecek eğitim çocuklara sınıf ortamlarında verilmelidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmada en kıymetli sermayemiz, bugünün çocukları ve genç kuşaklarıdır” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERİMİZ İLHAMI VİCDANLARINDAN ALACAKTIR

 

Gümüş, “ Bizler ülkemizin geleceğinin mimarı olarak öğrencilerimize bilgiyi aktarmaktan ziyade, bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğimizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, milli ve manevi değerlerine bağlı, ilmi, fikri ve vicdanı hür şahsiyetler olarak yetiştireceğimizden; zor, meşakkatli fakat kutsal görevimizden bir an olsun ayrılmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Her bir çocuğumuzun gözlerindeki ışıltı, bizlere rehber olacaktır. Öğretmenlerimiz ilhamı vicdanlarından alacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunun bilinciyle temel eğitimden ortaöğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkanlarımızın seferber etmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

 

FEDAKARLIK YAPALIM

 

Gümüş’ün ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “ En sevdiğim ve en çok mutlu olduğum haftalardan birisi ilköğretim haftasıdır. Çünkü sokaklarımız, evlerimiz, çevremiz cıvıl cıvıl oluyor. Çocuklarımızın o güzel sesleriyle hep beraber mutlu oluyoruz. Bu haftanın bizlere, velilere, ülkemize, devletimize, milletimize ve özellikle yavrularımız ile öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı inşallah koronavirüs salgınından uzak geçer. Ne kadar salgını azaltabilirsek yüz yüze eğitimin de o kadar açık bir şekilde devam edeceğinin bilincinde olmamız gerekiyor.

 

Sağlık Bakanlığımız ‘2 doz ve 3 doz aşı olun’ diyorsa veliler olarak hepimiz gerektiğinde bu fedakarlığı yaparak devletimizin koymuş olduğu kurallara uyalım. Tabii ki eğitim çok önemli. Yüce yaratan ilk ayetinde ‘Oku’ diye biz kullarına emir vermiş. Hz. Peygamber Efendimiz ‘ilim kimde olsa alın’ demiş. Hz. Ali ‘bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demiş. Gazi Mustafa Kemal Atatürk;‘hayatta en hakiki mürşit ilim’ demiş. Yani biz buradan şunu anlıyoruz, bizi yaratan ve ilmi liderlerin ve muktevi liderlerimiz hep bize ‘önceliğinize eğitimi alın’ diyor. Bizler de birinci önceliğimiz olarak eğitimi alıyoruz. İlçe Kaymakamınız olarak bu ilçede daha önceki sekiz ilçede olduğu gibi Çerkezköy’ün de birinci önceliğinde eğitimi alıyoruz. Çünkü bu yavrularımızı ahlaklı, faziletli, donanımlı, çağın gerektirdiği ölçekte yetiştiremezsek o zaman muasır medeniyetlerin önüne geçemeyiz. Muasır medeniyetlerin önüne geçebilmemiz için bu yavrularımızı çok güzel bir şekilde eğitmek zorundayız” açıklamasında bulundu.

 

EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ

 

Duru, “ Bende bir veliyim, bir çocuğum Tepe İlkokulunda, bir çocuğum ise Trakya Anadolu Lisesinde eğitim görmektedir. O yüzden ben de hem bir veli olarak hem de ilçe kaymakamınız olarak her zaman eğitimimizi birinci öncelik olarak alacağız diyorum. Dört gün önce göreve başladım. Eğitimimizle, eğitim donatılarımızla ilgili yeterlilik, yetersizliklerimizle ilgili en kısa zamanda bilgi sahibi olup her düzeyde Çerkezköy’ümüzde gerek devletimizle gerek yerel yöneticilerimizleve diğer iş adamlarımızla birlikte yavrularımıza iyi eğitim verebilmek için eksikliklerini gidereceğiz” diye konuştu.

 

VELİ TOPLANTILARINA BENİ DE ÇAĞIRIN

 

22-23 meslek hayatında öğretmen ve veliler ile ekip ruhu ile çalıştığı kaydeden Duru, “Çerkezköy’de de okul müdürlerimizle ve bütün öğretmenlerimizle, bütün paydaşlarımızlael ele vereceğiz.İnşallah çok güzel bir hedefe ulaşacağız.Çerkezköy’ümüze her şeyin en güzelini yapacağımıza inanıyorum.

Özellikle okul müdürlerimize buradan seslenmek istiyorum. Mümkün olduğunca maske mesafeye uyarak zaman zaman veli toplantılarını yaparak hatta o veli toplantılarına beni de davet etmenizi istiyorum. Çünkü o velilerimizle göz göze gönül gönüle ben de temas kurmak istiyorum. Eğitime velileri de katmalıyız. Gönül olarak düşünce olarak her zaman kendi içimizde olmalıyız. O zaman eğitimin kalitesini çıtasını en iyi şekilde yükselteceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Konuşmasının sonunda minik öğrencilere de seslenen Kaymakam Duru, “ Kaymakam amcanız olarak sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Birincisi öğretmenlerinizin söylediklerine uyacaksınız çünkü öğretmenleriniz sizin için gece gündüz çalışıyorlar. Ödevlerinizi düzenli yapacaksınız ve günlük olarak ise 40-50 sayfa kitap okuyacaksınız. Gözlerinizden öper, bu haftanın bu yılın sizlere hayır getirmesini diliyorum” diye konuştu. Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından program 4-A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ‘Okulumuz Başka’ isimli oratoryo gösterisi ile devam etti.4-C sınıfı öğrencisi Büşra Nur Sarıkaya ve Yağmur Yılmaz’ın ‘Atatürk Gülümsedi’, 4-B sınıfı öğrencisi Dila Asel Yüksel ve Ali Şekeroğlu ‘Okul’, 4-D Eylül Fatma Maral Can, ‘Başöğretmen Atatürk’ isimli şiirlerini okudular. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından program sona erdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10