Gazilerimiz kutsal Türk Devletimizin, kutsal Türk bayrağımızın bizlere emanetidir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Mareşallik' ve 'Gazilik' unvanının verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy?

Çerkezköy 19.09.2021 17:50:00 0
Gazilerimiz kutsal Türk Devletimizin, kutsal Türk bayrağımızın bizlere emanetidir

Çerkezköy Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, Çerkezköy Emniyet Müdürü Ferhat Akın, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENKLER SUNULDU

 

Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, ”Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk Ordusu; Anadolu’da Türk varlığını sona erdirerek kendi amaçları uğrunda topraklarımızı parçalamak isteyen işgalci Yunan ordusunu Sakarya Meydan Muharebesi’nde hezimete uğratmış, Yunan ordusu çareyi savaş meydanlarından kaçmakta bulmuştur.  Kurtuluş Savaşı’nda, Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devleti’nin yolunu açmıştır” diye konuştu.

 

 

GAZİLERİMİZİN ŞEREF GÜNÜDÜR

 

Yarlıgan, “ Bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz ve bunun da herkes tarafından bilinmesi gerekiyor.  Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100 yıl önce 19 Eylül 1921’de bu zaferin anısına, Sakarya Meydan Muharebesi’nin, bu zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Milleti adına ‘Mareşallik’ rütbesi ve Gazilik unvanı tevcih etmiştir. 19 Eylül; İstiklal Savaşı Gazilerimizin, Kore Gazilerimizin Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerimizin, asker, polis, sivil tüm muharip gaziler ve malul gazilerimizin şeref günüdür” dedi.

 

ÜLKEMİZ DIŞ DÜŞMANLARIN TEHDİDİ ALTINDADIR

 

Gazilere seslenerek konuşmasını sürdüren Yarlıgan, “ Kahraman gazilerimiz sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı, bir bedeli olamaz. Sizler devletin, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz. Türk tarihine altın sayfalar yazdıran kahraman gazilerimiz ve şehitlerimizdir. Gönderde çekili bir bayrağımız üzerinde yaşadığımız bir vatanımız varsa bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz.Ülkemiz bugün, dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

 

GAZİLER GÜNÜ OLARAK KUTLANMAKTADIR

 

Şanlı tarihin destanı olan İstiklal Harbinin en şanlı zaferlerinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu, önderi ve 20.yüzyılın en büyük devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanı verildiğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “ O tarihten sonra 19 Eylül gaziler günü olarak ilan edilmiştir. 2002 yılından bu yana da ülkemizin dört bir yanında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Gazilerimiz; bu şanlı bayrağımız, hoş sedayla okunan ezanlarımız ve vatanımız için ölüme şehitliğe gözünü kırpmadan koştukları için, onların bu güzel fedakarlığı ön planda tutularak, 19 Eylül Gaziler Günü kutlanmaktadır” diye konuştu.

 

 

BU BÖYLE BİLİNECEK

 

Duru, “ Yakın tarihimizde Çanakkale’de, Mehmet Akif'in dediği gibi tek dişi kalmış emperyalist canavarların altı dolu, üstü dolu cennet Anadolu topraklarından Müslüman Türk Milleti'ni söküp atmak istediler. Ancak Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda Müslüman Türk Milleti, tekrar  'ya istiklal ya ölüm, ya şehitlik ya gazilik, bağımsızlığımız yoksa biz de yokuz' diyerek Kurtuluş Savaşı'nda Kuvayi Milliye oluşturularak, onun liderliğini de Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaparak tekrar tek dişi kalmış emperyalist canavarlara bu topraklarda Müslüman Türk Milleti'nin Müslüman Türk çocuklarının sonsuza kadar yaşayacağı bütün dünyaya ve o tek dişi kalmış emperyalist canavarlara en güzel şekilde göstererek onları bir kez daha geri püskürtmüştür. O günden bugüne, yine o tek dişi kalmış canavarlar ve içimizdeki gayri meşru çocuklarının faaliyetleri hala devam etmektedir. En yakın tarihimizde 15 Temmuz’da yine aynı bu şekilde Müslüman Türk Milleti'ne, Müslüman Türk Devleti'ne  diz çöktürmek istemişlerdir. Dünyanın en büyük 18’inci, 19’uncu ekonomisi haline gelmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kendi bölgesinde dünya tarihinden silip, diz çöktürmek istemişlerdir. Ancak her zaman olduğu gibi, Çanakkale'de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yine, Müslüman Türk Milleti'nin ferasetine çarpmışlardır. Bundan sonra da bu topraklarda Müslüman Türk çocukları sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan en ufak bir şüphemiz yoktur.  Bizim analarımız 'ya şehit ol ya gazi ol' düsturuyla bizi yetiştirirler. Biz de gözümüzü hiç kırpmadan ya şehit oluruz ya gazi oluruz, bu şanlı bayrağımız için, Türk Devleti için, ezanımız için, vatanımız için ve milletimiz için. Biz her defasında, her milli günümüzde, milli bayramlarımızda, 18 Mart’ta ve 19 Eylül’de, bütün dünyaya buradan haykırmak istiyoruz, haykırıyoruz. Tek dişi kalmış canavarlara ve onların gayri meşru çocuklarına diyoruz ki 'bu topraklarda Müslüman Türk çocukları yaşayacak.' Bu böyle bilinecek” dedi.

 

 

HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK

 

Kuru, “Gazilerimiz kutsal Türk Devletimizin, kutsal Türk bayrağımızın bizlere emanetidir. Şehit yakınlarımızı ve ellerinden öpülesi gazilerimizi, devletimizin ve bayrağımızın kutsal emaneti olarak kabul ediyorum. Gönlüme böyle yazıyorum. Bütün Müslüman Türk çocukları da böyle yazacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır'. Türk çocukları sonsuza kadar yaşatacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, dava arkadaşlarına ve ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimize, gazilerimize yüce yaratandan rahmet diliyorum. Gazilerimize, mevlam sağlıklı sıhhatli uzun ömür versin. Gazilerimizin hepsinin ellerinden öpüyorum. Siz bizim Türkiye Cumhuriyeti'mizin ve şanlı bayrağımızın emanetisiniz. Sizlere 24 saat kapımız açık, telefonumuz 24 saat açık. Bizlere bir evladınız olarak, bir kardeşiniz olarak yaklaşın. Biz de her zaman bir baba-abi sevgisiyle yaklaşıyoruz. Bir isteğiniz, ihtiyacınız olursa 24 saat cep telefonum, kapım ve gönlüm sizlere açık. Ben de sizleri inşallah teker teker ziyaret edeceğim. Sizlerle sevgimizi saygımızı paylaşacağız” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10