Rüzgar Beyza WT Dünya Başkanlık Kupası'nda şampiyon oldu

İlçemiz Taekwonda Milli takım sporcularından ve Oğuz Güzel Spor Kulubü sporcusu Rüzgar Beyza lakaplı Beyzanur Pehlivan 15-22 Eylül 2021 tarihleri arasında, Pullman İstanbul Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiri

Çerkezköy 22.09.2021 11:00:00 0
Rüzgar Beyza WT Dünya Başkanlık Kupası

24-27 Ağustos tarihleri arasında, Estonya’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Taekwondo şampiyonasında şampiyon olamadığı için üzülen, bunun acısını 6.WT Başkanlık kupasında şampiyon olarak çıkarmaya ant için Beyzanur Pehlivan 15 günlük arayı iyi değerlendirerek şampiyonluk kazandı.

 

BİN 418 SPORCU MÜCADELE ETTİ

 

Turnuvayı değerlendiren Oğuz Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel, “ 6. WT Başkanlık kupasının gerçekten zorlu ve çetin geçeceğini zaten belirtmiştim. Ülkemizde, 2021 yılında Türkiye Şampiyonası'nda ilk 8'e giren ve daha önceki yıllarda, kariyerinde ulusal ve uluslararası anlamda başarılar göstermiş, Milli Sporcu vasfına sahip sporcularla birlikte, yarışmaya katılan yabancı ülkelerde de aynı şekilde, uluslararası anlamda başarılar göstermiş, Milli Sporcu vasfına sahip sporcuların olduğu yoğunlukta olduğu bir katılımla gerçekleşti. Büyükler Kategorisi'nde 349 adet, Gençler Kategorisi'nde 565 adet, Yıldızlar Kategorisi'nde 352 adet, Poomse dalında 152 adet olmak üzere, toplamda, bin 418 adet sporcu mücadele etti” dedi.

 

BAŞARILI OLACAĞINA İNANMIŞTIK

 

Güzel, “ Oğuz Güzel Spor Kulübü olarak sporcumuz Beyzanur Pehlivan Milli Takım adına Yıldız Bayanlar 51 kilogram kategorisinde katıldı. Kendisi gerçekten çok zorlu bir kilogramda yarıştı. Çünkü Yıldız Bayanlar 51 kilogramda 2021 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda, 11 adet ilk 8' de yer almış sporcu yer aldı.  Bununla birlikte, gene Yıldızlar kategorisi'nde, en çok katılım, 352 sporcu arasından 26 sporcu ile 51 kilogram oldu. Ama Rüzgar Beyza, 5 yaşından beri taekwondo sporu ile içiçe idi, kendisi, bu zamana kadar bir çok zorlu antrenmanlardan geçti, bir çok kez ulusal ve uluslararası anlamda müsabakalara katıldı. Var olan tecrübeleriyle, kilosundaki zorluğun üstesinden de gelmeyi başararak, Trakya’ya bu alanda ilk şampiyonluğu getiren sporcular arasında yerini almayı başardı. Sporcumuz,  Estonya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda, 28 Ağustos 2021 tarihinde döndükten sonra, hemen kulübümüze gelerek antrenmanlarına başlamıştı. Ne yalan söyleyeyim, kendisindeki bu istek ve azim, şampiyon olmaya and içmeler karşısında, şampiyonluk bizim için sürpriz olmadı” diye konuştu.

 

 

TABELA KULÜBÜ DEĞİLİZ

 

Oğuz Güzel Spor Kulübü olarak tabela kulübü olmadıklarını bir kez daha gösterdiklerini kaydeden Güzel, “ Birden fazla alanda (Taekwondo, Kıck Boks, Muay Thai, İşitme Engelliler Taekwondo) kulübünün Gençlik Spor Bakanlığı bazında tescili olan, gene bu alanlarda, kuşak sınavı yapmaya yetkili bir kulübüz. Önemli olan, tabelalarınıza yazdığınız branşlarda ders verebilmeniz değildir. Tabelanızda belirttiğiniz branşlarda özel dersler de veriyor olabilirsiniz. Ama, önemli olan, sporcuyu yarışmaya götürüp antrenörlüğünü, yarışmalarında da yapabilmek, birden fazla alanda Milli sporcular çıkarabilmek, kuşak terfi sınavı yapmaya yetkili olabilmektir.  Çocuklarına spor yaptırmak isteyen velilerin bu gerçekleri gözönüne alarak, spora başlatmalarını, sportif gelecekten mahrum etmemelerini temenni ederim” dedi.

 

GURURLU VE MUTLUYUZ

 

Kızlarının başarısı ile gurur duyduklarını kaydeden Beyzanur Pehlivan’ın ailesi “ Kızımızın, ilçemize, şampiyon olarak dönmesi, ilçemize bir ilki yaşatmasından dolayı çok mutluyuz. Kızımızın bu başarılarının, yükselen bir çıtada devam edebilmesini temenni ederiz. Kızımızın, antrenman aşığı olmasından, şartlar ne olursa olsun, antrenmanlardan geri kalmadığını sürekli gündeme getirmekteyiz. Kızımız, ülkemizin başarılı sporcuları arasında yer almaya aday bir sporcudur. Çünkü, başarı grafiği, yükselen çıtada sürekli artmaktadır. Zaten, önemli olan da budur. Başarı, istatistiklerde gizlidir. Sadece, Bir kere, şampiyon olmak, gazetelerde yer almak, futbolda olduğu geçmiş başarılarla övünüp övünüp durmak, bir sporcuyu şişirmekten başka bir şey değildir. Sporcunun geçmiş başarısını gündeme getirmenin en büyük zararını, sporcunun kendisi çeker. O yüzden, sporcuları hep geleceğe kanalize etmek gerekir.  Sporda amaç, çocukları sportif faaliyetlerde sürekli tutmak, onları, ulusal ve uluslararası arenalarda kürsülerde yer alabilmesini sağlamaktır. Hiçbir antrenör , tek başına bir sporcuyu şampiyon yapamaz, hiçbir sporcu da, ortak antrenmanlara iştirak etmeden gelişemez, şampiyon olamaz. En değerli antrenör ise, bu gerçek doğrultusunda hareket eden, sporcularının gelişmesi için, ortak antrenmanlara teşvik eden, ortak antrenmanlar organize etmek için uğraşan, kapısına antrenman gelen sporcuyu geri çevirmeyen antrenördür. Başarılar, terlemekle, çalışmakla gelir. Şeytana ait bir vasıf olan, ego kibir, hasetliğe, sporda yer olmamalıdır” dedi.

 

NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR

 

Düşünce ve duygularını paylaşan Beyzanur Pehlivan, “ Şampiyonluk benim için sürpriz olmadı, zaten çok iyi hazırlanmıştım.  Uluslararası alanda, şampiyon olarak, Trakya’ya bir ilki yaşatmak gerçekten çok güzel bir duygu. Bu seviyeye gelmemde, ailemin payı gerçekten çok büyük, özellikle babam, malzemelerimi, kıyafetlerimi bile taşıması, istasyonlarımı, parkurlarımı dizmesi, sporumun her alanında yanımda olması, benim için çok mutluluk verici durum. Aileme, ne kadar teşekkür etsem azdır. Bağlı bulunduğum kulübüm olan, Oğuz Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel Hocam, antrenmanlarda bana olan yaklaşımın, her zaman bana güvendiğini belirtmen, gelişmem hususunda bana tanıdığın fırsatlar, sana da ne kadar teşekkür etsem azdır. Bak, ben sana olan sözlerimi tutmaya devam etmekteyim. Taekwondo alanında, ilk Türkiye Şampiyonu sporcun, ilk Milli sporcun ben olmuştum. Bak, sana verdiğim bir sözü daha yerine getirdim: WT Başkanlık Kupası şampiyonu olarak, Trakya’nın ilk şampiyonluğunu da sana hediye ediyorum” dedi.

 

 

TARİHE GEÇTİK

 

Pehlivan, “ Trakya’da 2021 yılından önce WT dalında şampiyon yoktu. 2021 yılı 6. WT'de ilk önce Saray’dan Işıl Zafer, ardından ise Kırklareli’nden Göktürk Turna ve devamında Keşan’dan Derya Demir, Malkara’dan Sahra Nur Özdemir, Çorlu’dan Yaren Acer ile birlikte bu kategoride şampiyon olarak tarihe geçtik.  Flipper Spor Kulübü Antrenörü Oğuzhan Tokgöz hocam, antrenmanlarında, bana kendi sporcunmuş gibi yaklaşım gösterdin, bünyende bulunan kariyerli sporcularla etkileşime girerek, gelişmemde önemli rol oynadın. Ne zaman antrenmanına katılmak istediğimi söylesem, bana söylediğin bir söz dün gibi aklımda: Kendini geliştirmek isteyene, kapımız her zaman açık. Sporcunun hangi kulüpten olduğu önemli değil, sporcu, yeter ki bir yerlere gelmek istesin, kapımız her zaman açık. Sağol, varol Hocam, üzerimdeki hakkın ödenmez” dedi.

 

HEDEFİM GENÇLER AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

 

Pehlivan, “ Kırklareli Gençlik Spor Kulübü Antrenörleri Savaş Ergin, Gökhan Yeşil hocalarım, antrenmanınıza katılmak istediğimi, Çakal ve Ergin ablalarla tanışmak istediğimi söylediğimde, hiç düşünmeden, elbette gelebilirsin, gelişiminde payımız olabilecekse, ne mutlu bize demiştiniz. Antrenmanınıza katıldığımda, gerek sizlerin, gerekse de Çakal ve Ergin ablaların ve diğer kariyerli sporcuların beni içine alması, antrenman ve maçta, ilgi alakaları beni çok memnun etti. Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil hocalarımıza çok teşekkür ediyorum  Salonunda bana çalışma imkanı tanıyarak, güçlenmeme fırsat tanıyan Sadrettin Özbahçeci hocamıza da teşekkür ediyorum. Kulübümüzdeki tecrübeli sporculardan Emirhan Van ağabeye, bana ellik tutarak, antrenmanlarda beni çalıştırarak çok nazımı çektin, gelişimimde önemli rol oynadın. Sağol, varol, sana da çok teşekkürler. Bütün bunlarla birlikte, üzerimde, az veya çok emeği bulunan tüm antrenörlere, sporcu abilerime, ablalarıma da çok teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefim ise Gençler Avrupa Şampiyonluğudur. Ben de çalışmalarımı bu doğrultuda devam ediyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10