TRAKYAKA Çerkezköy Halit Narin MTAL'nin atölyelerini yeniledi

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Kimya Teknolojisi ve Motorlu Araç Teknolojisi Alanlarındaki atölye parkurları, Trakya Kalkınma Ajansı'nın "2019 yılı İmalat Sanayinde Mesle

Çerkezköy 22.09.2021 11:12:00 0
TRAKYAKA Çerkezköy Halit Narin MTAL

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından uygulanan proje kapsamında yenilenen iki atölyenin açılışları yapıldı.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin meslek liselerinin alt yapılarının yenilenmesinin önemine değindi. Şahin,” 2019 yılında açtığımız İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 20’ye yakın proje başarılı bulundu ve destek almaya hak kazandı. 5 milyon TL bütçe ile oluşturduğumuz program kapsamında Trakya’nın mesleki eğitim veren kurumlarının ihtiyaç ve sorunlarını giderme yoluna gittik. Bu sayede ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayan kurumlar olan mesleki eğitim kurumlarının daha çok tercih edilen okullar olmasına katkımız olacağına inanıyoruz. Program kapsamında projelerini uygulayan okullarımızı yalnız bırakmamak için her birini kendi bulundukları bölgelerdeki OSB’ler ve OSB’lerde faaliyet gösteren firmalar ile eşleştirdik. OSB yönetimleri okullarımızın maddi ve manevi olarak yanında dururken, firmalarımız da öğrencilerimize staj imkânı verdi. Okullarda verdiğimiz eğitim hayat ile buluşmadığı sürece bir anlam taşımıyor. Okulda gördüklerini imalat sanayinde uygulayan çocuklarımız hayata önde başlamış olacaklar. İşimiz İş projesi de böyle bir projedir. Projeyi sahiplenen Tekirdağ ve Çerkezköy Milli Eğitim camiasına gönülden teşekkür ediyorum. Uygulama safhasında sıkıntıya düşülen durumlarda devreye girerek çözümün bir parçası oldular. Projenin hazırlanmasından, uygulamasına emeği geçen herkesi kutluyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

AÇILIŞI YAPILDI

 

Açılışın son konuşmasını yapan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu ifade etti. Daha önce de Trakya Kalkınma Ajansı ile görev yaptığı ilçelerde bazı projeler gerçekleştirdiğini belirten Kaymakam Duru, bundan sonra Çerkezköy kamu kurumlarının Ajans desteklerinden daha fazla yararlanması için gereken çabanın gösterileceğini kaydetti. Konuşmalardan sonra proje kapsamında yenilenen Kimya Üretim atölyesi, Kimya Ar-Ge laboratuvarı ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı bakım onarımı atölyesinin açılışı yapıldı ve atölyeler ziyaret edildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10