Tokgöz: Başarı çıtamızı sürekli yükseltiyoruz

Saray'da faaliyet gösteren Flipper Spor Kulübü, 15-22 Eylül 2021 tarihleri arasında, Pullman İstanbul Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 6. WT Dünya Başkanlık Kupası'nda, Trakya'ya WT alan?

22.09.2021 12:40:00 0
Tokgöz: Başarı çıtamızı sürekli yükseltiyoruz

Flİpper Spor Kulübü Antrenörü Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz yaptığı açıklamada, “ Dünya Federasyonunca kabul gören uluslararası G turnuvalarında 12. Şampiyonluğumuzu elde ederken, toplamda da 31 madalyaya ulaştık. Başarı çıtamızı hiç düşürmeden her yıl yeni bir seviyeye taşıyoruz.

 

Flipper Spor Kulübü olarak bu yarışmaya, 3 sporcumuz Milli Takım adına, diğer 3 sporcumuz ise kulübümüz adına yarışan 6 sporcumuz ile katıldık. Büyük Erkekler 87 kilogramda Oğuz Tokgöz,  Genç Bayanlar 63 kilogramda Işıl Zafer, Yıldız Bayanlar: 47 kg Gülbahar Dumancı Milli Takımız adına yarışan sporcularımızdı.Büyük Bayanlar 46 kilogramda Azra Çavuş, Genç Bayanlar 52 kilogramda İdil Zafer, Genç Erkekler 68 kilogramda Ozan Toytoğlu kulübümüz adına yarışan sporcularımızdı” dedi.

 

BİR ALTIN BİR BRONZ MADALYA

 

Tokgöz, “ 68 kilogramda genç erkeklerde kulübümüz adına yarışan Ozan Toytoğlu, birinci turda Ukraynalı, Çeyrek finalde yunan rakibini yendi. Yarı finalde son saniyede aldığı cezayla kaldığı uzatmada, altın vuruşla, yarışmanın şampiyonu olan İspanyol rakibine yenildi ve üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Kazandığı bu bronz madalya ile, 2022 Ümitler Avrupa Şampiyonası’na direkt katılım hakkı elde etti. Aynı zamanda, WT alanında Genç Erkekler dalında, Tekirdağ’a ilk bronz madalyayı getirdi.63 kilogramda Genç Bayanlar da bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olmakla birlikte, desteğimizin her zaman devam ettiği, aile bağlarımızın daimi kaldığı sporcumuz Işıl Zafer de 5 maçını da rahat kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. O da 2022 Ümitler Avrupa Şampiyonasına direkt katılım hakkı elde etti. Bu madalya aynı zamanda, Trakya’nın WT alanındaki ilk altın madalyası oldu. Çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Büyük erkek 87 kilogramda Oğuz Tokgöz ve Genç Bayanlarda 52 kilogramda İdil Zafer ise, yarışmada şampiyon olan rakiplerine yenilerek turnuvayı beşinci sırada tamamladılar. Büyük bayanlar 46 kilogramda Azra Çavuş, ikinci turda yarışmanın şampiyonu ile karşılaştı ve elendi. İlk defa milli olan 47 kilogramda yıldız bayanlarda Gülbahar Dumancı ise ikinci turda yenildi ama gelecek vaat etti” dedi.

 

KENDİ SPORCUMUZMUŞ GİBİ AYIRT ETMEDEN YAKLAŞTIK

 

Tokgöz, Yine uluslararası önemli bir turnuvada daha, ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil eden sporcularımız Kürsüye  çıkarak bayrağımızı dalgalandırdılar. Yukarıda da değindiğim üzere, Trakya’da ilkleri yaşattılar. Ozan Toytoğlu’nun madalyasına sevinirken, şampiyonluğu son anda kaybetmesine de üzüldük. Işıl Zafer yine her zamanki yerini aldı. Beşinci olan Oğuz Tokgöz ve İdil Zafer ile ikinci turda yenilen Azra Çavuş sıralamada ilk sırada olan rakipleriyle güzel maçlar yaptılar.

 

Dünya Federasyonunca kabul gören uluslararası G turnuvalarında 12. Şampiyonluğumuzu elde ederken toplamda da 31 madalyaya ulaştık. Başarı çıtamızı hiç düşürmeden her yıl yeni bir seviyeye taşıyoruz. Şunu da, önemle belirtmek, üstüne basa basa vurgulamak isterim ki, özellikle, büyük turnuvalar, Türkiye Şampiyonaları öncesi, kulübümüze, bazı sporcular gelmekte, antrenmanlarımıza katılmak ve kulübümüzdeki kariyerli sporcularla tanışmak, onlarla maç yaparak kendini geliştirmeyi istemektedir. Bize, kendini geliştirmek amacıyla gelen, hiçbir sporcuyu bugüne kadar geri çevirmedik. Antrenmanlarda, kendi sporcumuzmuş gibi ayırt etmeden yaklaştık. Çünkü, Flipper Spor Kulübü, bilgi, birikim ve tecrübelerimizden faydalanmak isteyen, kendini geliştirmek isteyen herkese kapısını açar. Flipper Spor Kulübü' nün kapısından içeri, egolu olan, bencil tavırlı, dedikodudan hoşlanan hiç kimse giremez” dedi.

 

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARDA ZİRVE YAPMAK

 

Başarı çıtalarını sürekli yükseltmeye devam ettiklerini kaydeden Tokgöz, "Saray’da, 12 Milli sporcu çıkaran, 43 kere Milli Takım'a sporcu vermiş, Dünya - Avrupa Şampiyonları çıkarmış, 17 Türkiye Şampiyonluğu olan bir kulüp var" dediğimde, bazılarına fantastik gelebilir, ama bu bir Flipper Spor Kulübü gerçeği. Gerçekleri öğrenmek istiyorsanız, Taekwondo Federasyonu sitesine girip, müsabaka sonuçlarını inceleyeceksiniz. Gerçekler, burada yazılıdır. Biz söylediğimiz her şeyi, resmi olarak doğrulayabiliriz. Çünkü, Flipper Spor Kulübü, her zaman için en üst düzeyde başarıları hedefleyen, sporcularını da, üst düzey hedeflere kanalize eden bir kulüptür.  Flipper Spor Kulübü'nde Taekwondo Sporuna başlayan hiçbir sporcu (Işıl Zafer’in İstanbul Büyükşehir Belediyesine hariç) bir başka kulübe transfer olmamıştır. Bununla birlikte, bizimle birlikte spora başlayan biri, üniversiteye, askere, evliliğe gidene kadar, bizim kulüpte spor yapmaya devam eder. Çünkü, biz hem spor yapar, hem de aile oluruz. Sayın veliler, bu gerçekleri göz ardı etmeyelim ve çocuklarımızı böyle bir gelecekten mahrum bırakmayalım. Flipper Spor Kulübü olarak, en büyük hedefimiz, Olimpiyatlar ‘da  zirveye çıkmak. O gün de bir gün gelecek inşallah. Sırada, Ekim ayında düzenlenecek Gençler Türkiye Şampiyonası var. Yine tecrübeli bir takımla katılacağız. İnşallah oradan da güzel sonuçlarla dönmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10