Proje en az 1000 kadına istihdam sağlayacak

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği' nin İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşlarına verilen 2021 Hibe Destek Programına baş

Tekirdağ 27.09.2021 18:30:00 0
Proje en az 1000 kadına istihdam sağlayacak

Tekirdağ Valiliği’nde gerçekleştirilen projenin imza törenine Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, ve Dernek Başkanı Zeynep Bozkurt katıldı. İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yurdanur Arıcan’ın da ziyaret ederek projenin uygulaması sürecine dair bilgi paylaşımında bulunan Dernek Başkanı Zeynep Bozkurt projenin uygulaması sürecine dair bilgiler paylaştı.

 

PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

 

Bozkurt, “ Projemiz, ilçemiz özelinde, ülkemizdeki kadın girişimciliğini özendirmek, kadın istihdamını artırmak amacıyla; Derneğimizin Gönüllü Proje Koordinatörü Güllü Kazak tarafından hazırlanan ‘’  Kalkınma için kadın girişimi şart” projemiz kabul edilmiştir. Derneğimiz kurulduğundan beri kadınları ilgilendiren konulara pozitif ayrımcılıkla yaklaşarak sorunların çözüm ortağı olmaya gayret göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir. 12 ay sürecek projemiz 01.01.2022/  31.12.2022 tarihlerini kapsayacaktır. Bildiğiniz üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın girişimciliği istenilen düzeyde değildir.  Kadınlar kalkınmaya gerektiği kadar katılamamakta ve yüksek olan girişimci özelliklerini sahaya yansıtamamaktadırlar. Projemizde ana amacımız ilçemiz genelinde özellikle dezavantajlı olan ve herhangi bir işte çalışmayan en az bin  kadına girişimcilik becerisi kazandırarak kapasite geliştirme faaliyetleri yürüterek kadınların daha fazla istihdam edilmesini sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.

 

KALKINMA İÇİN KADIN GİRİŞİMİ ŞART

 

Bozkurt, “ Bu kapsamda; kadınların kendi ayakları üstünde durmasını, kurumsal kapasite eğitimleri vererek kadınların güçlendirilmesi, fon kaynaklarına ulaşmasını, sivil toplumda aktif olmasını, özel sektör ile işbirliği içerisinde olmasını sağlamak, destek alabileceği kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarını öğrenerek sürdürülebilir çalışmalar yapmalarının önünü açmak hedefiyle yapacağımız çalışmalara ilçemiz Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kent Konseyi de proje paydaşımız olarak yer almaktadır. İlçemize kıymetli katkıları bulunan eski Kaymakamımız Sayın Atilla Selami Abban’ın desteklediği projemizi, göreve yeni başlayan Kaymakamımız Sayın Murat Duru’ya  da sunarak desteklerini görmek bizi sevindirdi.  İlçe genelinde çalışmaya dâhil olacak kadınların Proje tabanlı olarak üretime dâhil olması birinci önceliğimiz olacaktır. Projemizin ilçemiz özelinde, bölgemize ve ülkemize sağlayacağı faydayı artırmak ve sürdürülebilir faaliyetlerle örnek projeler oluşturmak amacıyla, tüm kurum ve kuruluşların desteklerini de beklediğimizi belirtmek isterim. Çünkü; Kalkınma için kadın girişimi şart” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10