Çetintaş, Albez'i savcılığa, Akay'ı halka şikayet etti

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, gazetemizi ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde Atatürk  Viyadüğü'nden atlayarak intihar eden bir genç kızla ilgili sözde iddiaları süre

Çerkezköy 28.09.2021 19:21:00 0
Çetintaş, Albez

Çerkezköy’ün çözüm bekleyen birçok sorunu varken, sorunlar yumağına alt yapı sorununu ekleyerek trafiği felç hale getirip, Atatürk Caddesi’ni plansız bir şekilde adeta tarlaya çevirip, Çerkezköy halkına zor anlar yaşatıp, esnafı zora sokan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim meydanlarını ‘herkesin başkanı’ sloganlı afişleriyle donatıp Çerkezköy halkını ‘herkesin başkanı’ olduğuna inandırmaya çalıştığını kaydeden İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Belediye Başkanı Vahap Akay Atatürk Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarıyla herkesin başkanı olmaktan çıkmış, adeta kendinin ve yandaşlarının başkanı olmuştur. Belediye Başkanı Vahap Akay son 3 aydır Atatürk Caddesi’ndeki esnafı ne ziyaret ediyor, ne derdini biliyor, ne de müteahhit firmayı denetleyebiliyor. Bu kadar büyük bir projeyi üstlenen firmanın ne çalışanları, ne de makine parkuru Çerkezköy halkına profesyonel bir firma havası vermiyor. Oysa ki Çerkezköy Belediyesi her işi kendi başarısıymış gibi göstermesine rağmen TESKİ’nin yaptığı işi de kendi başarısıymış gibi gösteriyor. Ama müteahhit firmanın başarısızlığından nedense hiç bahsetmiyor. Buradaki müteahhit firma gariban bir taşeron mu, ihaleyi alan gerçek kişiler başka yerde yaşayıp ihaleyi masa başında alan, alt kadrolara paslayan kişiler mi, inşallah böyle değildir” dedi.

 

BAŞKAN AKAY TÜM YÖNLERİYLE ANLATMALIDIR

 

Meydan otoparkıyla ilgili de ciddi kaygılarının olduğunu söyleyen “İnşallah bu müteahhit Tepe’deki havuz ihalesini alan müteahhit gibi çıkmaz. Meydan altı otoparkının akıbeti, kulağımıza gelenler gibi olmaz. İnşallah burayı gerçekten işinin erbabı olan, gerekli yeterliliğe sahip müteahhit firma almıştır. Ankara’dan, İstanbul’dan birilerinin tanıdığı çantacılar değil, altyapı ve üst yapı yeterliliğine sahip müteahhitler almıştır. Bu durum Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından kamuoyuna tüm yönleriyle anlatılmalıdır” diye konuştu.

 

BUNUN VEBALİNİ KİM ÖDEYECEK

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a da seslenen İlçe Başkanı Çetintaş “Kendisi Tekirdağ’daki birçok yanlışı gidip yerinde gezip görüyor, bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsüden dile getirip gerektiğinde soru önergesi veriyor ya, kendisinden ricam gelip Atatürk Caddesi’ni gezsin, esnafı dinlesin, halka sorsun. Eğer halk bunlardan memnunsa ben de söylediklerimden ötürü şahıslarından özür dilerim ama bunu yapamazlar. Gelemezler, soramazlar. Gelmediler, sormadılar. Biz her gün cadde esnafını ziyaret edip gidişatla ilgili görüşlerini alıyoruz. Maalesef kışın yaklaşması ile birlikte Atatürk Caddesi esnafının da kaygıları artıyor. Öyle ki cadde sadece çukurla eşilmemekte adeta karanlığa gömülmektedir. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu ölçekte bir iş bu şekilde yapılmaz. Bu ihaleyi alan firma buradaki işleri bir alt firmaya mı pasladı, yoksa kendi mi yapıyor, bu konuda Çerkezköy halkı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan net bir cevap bekliyor. Çünkü çalışmalar çok amatörce ve çok ağır ilerliyor. Benim gördüğümü Çerkezköy halkı da görüyor ama Çerkezköy Belediye Başkanı ve belediye yetkilileri ya görmüyor, ya gördükleri işlerine gelmiyor. Alınması gereken birçok güvenlik önlemi alınmadan, birçok tedbir görmezlikten gelinerek cadde baştan aşağı adeta sözde müteahhit firmanın keyfine terk edilmiş durumda. Allah korusun Atatürk Caddesi’nde bir işyerinde veya bir evde yangın olsa, kalp krizi geçiren bir hastamız olsa ne ambulans ne itfaiye zamanında yetişemezse bunun vebalini kim ödeyecek?” ifadelerini kullandı.

 

YAPILAN İŞLER AMATÖRCE YAPILIYOR

 

Yapılan işlerin amatörce yapıldığını ifade eden Çetintaş, “Birçok kez araçlar bu müteahhit firmanın açtığı çukura düşerek zarar gördü. Kaygımız gecenin karanlığında bir vatandaş o çukurlara düşerse, Allah korusun başına bir kötü hal gelirse bunun sorumlusu orada gerekli önlemleri almayan müteahhit firma mıdır, müteahhit firma üzerinde gerekli otoriteyi kurmayan Çerkezköy Belediyesi midir?  Alan gündüzleri kaderine, geceleri ise karanlığa terk edilmiş vaziyette. Atatürk Caddesi’ndeki inşaat başladığından beri biten bir bölüm maalesef yok. Bir üstten, bir alttan, bir sağdan, bir soldan kazdıkları çukurları doldurup, doldurdukları çukuru geri kazarak adeta vatandaşın gözünü boyuyorlar. Güveniş Caddesi’nde geçtiğimiz ay yapılan çalışmalar sonrası yol önce betonlandı. Bugün mangallar takılıyor. Oysa ki o yol yapılırken mazgallar planlansa iki kez iş yapılmamış olacaktır. Belediyenin ve vatandaşın parası da boşa harcanmamış olacaktı” dedi.

 

VELİKÖY KAN AĞLIYOR KIZILPINAR KARALAR BAĞLIYOR

 

Çetintaş, “Çerkezköy’ün Atatürk ve Öztrak Caddesi’nden ibaret olarak görüp Bağlık’ı, Fevzipaşa’yı, İstasyon’u, Cumhuriyet Mahallesi’ni, Kızılpınar’ı, Gültepe Mahallesi’ni, Namık Kemal Bulvarı’nı,
Veliköy Mahallesi’ni görmezlikten gelen, buralara hizmet götürmekte yetersiz kalan Çerkezköy belediyesini halk da görüyor, görevini yapmayan belediye yetkililerini hak da görüyor. Biz Vahap Akay’ı halka, halk ise Hakka şikayet ediyor. Bu mahallelerde CHP’li olmayıp Akay’a oy veren birçok insan, Akay’a hakkını helal etmiyor. Ben buradan sormak istiyorum, Çerkezköy Belediyesi çöplerin toplanması için aylık olarak ne kadar bir parayı ihaleyi alan firmaya veriyor, ihaleyi alan firma ne kadar personelle Veliköy’de, Kızılpınar’da ve Çerkezköy’de cadde ve sokakları temizliyor? Sayın başkan çıksın bunları kamuoyuna rakamlarıyla açıklasın. Açıklansın ki mahallelerinin kaç paraya neden temizlenmediğini vatandaşlar bilsin. Veliköy Mahallesi’nde dolan mazgallar yarın yağacak bir yağmurda orada ev ve işyerlerinde yaşanacak su baskınlarına adeta davetiye çıkarmakta. Ama ne belediye yetkililer, ne de belediye başkanı bunu görmemekte, vatandaş söylese dahi gereğini yapmamaktalar. 7 yıldır CHP’li belediye başkanı Vahap Akay tarafından yönetilen Çerkezköy’de bazı parklar hariç ki onların da birçok temizliği yapılmamakta, parklar dışında elle tutulur, gözle görülür bir şey yok. Ancak bu noktada sayın Akay’ın hakkını teslim etmek isterim. Veliköy’e kazandırdığı düğün salonu, Bağlık’a kazandırdığı taziye evi  ve Narin Kavşağı’na kazandırdığı şehitler parkı için kendilerine teşekkür ediyorum. Dikkat ederseniz kent park için demiyorum. Çünkü kent park ve kültür merkezi büyükşehrin Çerkezköy’e yaptığı yatırımdır” dedi.  

 

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

 

Gazetemiz ziyaretinde Çerkezköy’deki pandemi süreciyle ilgili bilgileri de paylaşan Çetintaş Çerkezköy’deki aşılama oranının 250 bini geçtiğini kaydederek “Tek doz aşılamada yüzde 78 oranında aşılama yapıldı. İki doz aşılamada oran yüzde 65 olurken, hastanede şu anda yoğun bakımda yatan 10 hastamız, servislerde yatan 15 hastamız var. Okullar açılmasına rağmen çok büyük bir artış olmaması geleceğe dair bize önemli ipuçları vermektedir. Bu süreçte tüm Çerkezköy halkının maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10