Milletvekili Kadıgil'den Adkotürk işçilerine destek

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Adkotürk firmasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan iÅ

Çerkezköy 3.10.2021 15:51:00 0
Milletvekili Kadıgil

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Adkotürk işçilerinin grev çadırını ziyaret ederken, ziyarete Türkiye İşçi Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Erol Özkan ve partililer katıldı.

 

40 GÜNDÜR GREV YAPIYORLAR

 

Grev çadırında açıklamalarda bulunan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 60’ı kadından oluşan toplam 95 işçi kardeşimiz 40 gündür grev yapıyor. Ayrıca işçilerimizin 129 gündür fabrika önünde direnişleri var. Bugün teşkilat mensuplarımızla birlikte işçilerimizi ziyarete geldik.

 

Konunun nasıl başladığını sordum. Şunu istiyorlar; içeride çok ağır bir iş yapıyorlar. Bu elimde gördüğünüz, her markette görebileceğiniz noddle’ları üretiyorlar. İçeride çok zor şartlara maruz kalmışlar. Saflaştırılmış çamaşır suları ile kazanları yıkamak zorunda kalırken, bir koruyucu ayakkabı, elbise bile çok görülmüş. Onlara sorulmadan fazla mesai yaptırılması, haklarının kuşa çevrilmesi, hiçbir şekilde söz hakkı tanınmaması gibi sebeplerle sendikalı olmaya karar vermişler” dedi.

 

İŞÇİLERLE SOHBET ETTİ

 

İşverenlerin dünyanın en büyük suçunu işlediğini kaydeden Kadıgil, “ Çünkü bu kararı aldıktan sonra işçileri kod 29 ile işten atmışlar. Patronları ve hukukun desteğiyle başlanan direniş hala sonuçlanamamış ve 4 yıldır devam eden süreç sonlanamamıştır. Sendika nihayet 4 yıl süren yargı sürecinin sonunda grev kararı alabilmiş. Ama o dönemde işçiler fabrika yöneticileri tarafından 02:00’de, 04:00’te apar topar fabrikaya toplanmış, grev kırıcılığına girişilmiş. Ama bunu onuruna yediremeyen 95 arkadaşım haftalardır direniyor. Seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımız seslerini duyurmak için Valiliğe girmek istemişler, polis tarafından şiddete maruz kalmışlardır.

 

Bu arkadaşlarımız çok zor şartlar altında çalışmışlar. Sizin yapabileceğiniz bir şey var. Bizi paylaşın, bu insanları paylaşın, seslerini duyurun. Biz bu insanlarımız için boykot çağrısı yapıyorum. Sendikanın hakkı olan sözleşme yapılana kadar, koruyucu elbise alınıncaya kadar sizden bir ricam var bu ürünleri tüketmeyin. Yapabileceğiniz bir şey var, lütfen yapın. Yaşasın örgütlü mücadeleniz” dedi. Bir süre işçilerle sohbet eden Kadıgil, daha sonra Çerkezköy’den ayrıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10