Vatandaş TESKİ'den illallah etti!

Çerkezköy ve Kapaklı'da sıkça yaşanan su patlaklarıyla birlikte musluklardan akan çamurlu suya halk tepki göstererek adeta isyan ediyor. Vatandaşlar çeşmelerinden akan çamurlu su nedeniyle kombi, çamaÅ?

Çerkezköy 3.10.2021 16:38:00 0
Vatandaş TESKİ

Son aylarda yaşanan su sıkıntısına tepki gösteren vatandaşların bir tepkisi de çamurlu akan su için oldu. Suyun çamurlu akmasına ilişkin tepkisini dile getiren vatandaşlar, sorunun çözülmesini istediler.

 

BU SUYU KULLANMAK ZORUNDA KALIYORUZ

 

Dar gelirli vatandaşın yemek ve mutfakta kullandığı suyun çamurlu olmasından şikayetçi olan vatandaşlar ‘ Acaba TESKİ yetkilileri bunu bilmiyor mu , görmüyor mu ? Bölgede yaşanan her patlak sonrası başta kombiler olmak üzere çamaşır ve bulaşık makineleri ciddi arızalar çıkartıyor. Bu durum karşısında yetkililerin alacağı bir önlem yok mudur. TESKİ’ye telefon ile ulaşıp şikayetlerimizi anlattığımızda ise ‘ ilgilendik, ilgileniyoruz’ diyerek bizleri başlarından salarak kandırdıklarını sanıyorlar. Bölgenin büyük çoğunluğu fabrika işçisi askeri ücretle geçinen gelir düzeyi düşük insanlardan oluşmaktadır. Maddi durumu iyi olmayan insanların TESKİ’ye ödedikleri helal su parasıyla yemek yapıp çay içmek zorunda kalıyoruz. Maalesef Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı TESKİ vatandaşa çamurlu su içirmeyi reva görüyor. Bu suyu kullanmak zorunda kalıyoruz. Temizlenmek için banyo yapmak istiyoruz, resmen çamur banyosu yapıyoruz. Bu mu idarecilik, bu mudur yöneticilik, bu mudur belediyecilik.  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, ya bu durumu biliyor gereğini yapmıyor, ya da vatandaşın musluğundan akan sular  yetkililer tarafından Albayrak’tan gizleniyor. Vatandaşların şikayetleri Sayın Kadir Albayrak’a iletilmiyor’ diyerek TESKİ’de ki son aylarda artan şikayetleri dile getirdiler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10