Yıldırım: Camiler birlik ve beraberliğimizin önemli sembolleridir

Tekirdağ İl Müftülüğünce Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" programa yapıldı. Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırı

Tekirdağ 4.10.2021 17:42:00 0
Yıldırım: Camiler birlik ve beraberliğimizin önemli sembolleridir

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü İsmail İpek gerçekleştirdi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ÖNEMLİ SEMBOLLERİDİR

 

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bilindiği gibi camiler, Allah’a ibadet etmek için toplanılan manevi şifa ve mutluluk yuvalarıdırlar. İbadet etmenin yanında, dini ve beşerî ilimlerin idrak edildiği,  toplumsal barışın, huzur, adalet ve hakkaniyet duygularının geliştiği mekânlardır.

 Dil, renk, ırk, makam, sosyal statü farkı gözetilmeden inanan insanların bir araya geldiği, manevi huzura kavuştukları yerlerdir. Bütün bu fonksiyonlarıyla beraber, camiler aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularını kazandığımız ve kardeşlik bağlarımızı artıran mekanlardır. Bu yönleriyle birlik ve beraberliğimizin önemli sembolleridirler. İslam tarihi boyunca şehirler, cami merkezli planlanmıştır. Dolayısıyla cami, şehrin merkezini belirler, şehir planının kurucu öğesidir ve şehir, caminin etrafında şekillenir. Çevresinde yaşanan şehir hayatı, caminin bir devamı olarak gelişir. İstanbul, o görkemli tarihine ruhunu veren Sultanahmet’ten, Süleymaniye’den, Edirne; Selimiye’den, Diyarbakır, ve Bursa Ulu Cami’lerinden ayrı görülemez” dedi.

 

HAFTALARINI KUTLADI

 

Bizler, caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir. Nitekim İstiklal mücadelemizin en önemli birleştirici merkezlerinden biri camilerimiz olmuştur. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salâlarıyla camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür.

Bu güzide mekânları anlamlı kılan en önemli unsur ise  peygamberlerin yürüdükleri yolu adım adım takip eden din görevlileridir. Din görevlileri; mihrapta namazımızı kıldıran, minberde ve kürsüde öğütlerini dinlediğimiz, kendisinden Kur'an-ı Kerim öğrendiğimiz, manevi rehberlerimizdir.  Dinî değerlerin bilinmesi, erdemlerin yaşanması, güzelliklerin artması için çalışmayı hayatının gayesi edinen din görevlileri, toplumumuzun manevi inşasında çok önemli bir görev üstlenmektedir. Bu önemli misyonu yerine getirirken gösterdiğiniz samimiyet ve gayretten dolayı teşekkür ediyor, bu gayret ve samimiyetinizin Mahşer Günü karşılık bulacağına inanıyorum. Geçmişten günümüze, camilerimizin maddi ve manevi îmârı için gayret gösteren din görevlilerinden vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı, hayırlı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Bu vesileyle, başta ilimiz Tekirdağ olmak üzere tüm İslam coğrafyasında görev yapan din görevlilerimizin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı kutluyorum. İyiliklerin, hayırların artması, kardeşliğimizin pekişmesi için yaptıkları özverili çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.

 

RABBİM EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI VERSİN

 

Ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, “Kıymetli arkadaşlarım haftanızı tebrik ediyorum. Özellikle son iki yıldır sadece ülkemizin değil, bütün dünyayı kasıp kavuran salgın hastalık esnasında ülkemiz genelinde 43 bin arkadaşımızın katılmış olduğu Vefa Destek Ekipleriyle evine ekmek alamayanın evine ekmek götüren, ilacını alamayanın evine ilacını yetiştiren, hastaneye gidemeyince arabasıyla hastaneye götüren, halini soran, telefon rehberine kaydettiği cemaatini düzenli aralıklarla arayıp da ihtiyacı olup olmadığını tespit etmeye çalışan, çocuklarının olmadığı yerlerde evladı gibi yaşlıların yanında olan, camisinin bir bölümünü sosyal market haline getirip fakirin yetimin yoksulun yanında yer alan almaya çalışan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Rabbim emeklerinizin karşılığını irşad eylesin.” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşleyen’in konuşmasının ardından örnek çalışmaları ve gayretleriyle başarılı din görevlilerine başarı belgeleri Vali Yıldırım eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.Programda İl Müftülüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi. Ardından cami yaptıran hayırsever vatandaşa Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından plaket taktim edildi.

 

Programa Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Müftüsü İsmail İpek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Salih Nurettin Çevik, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10