Çorlu Belediyesi'nden 'yaşayan çınarlarımız' tesisi

65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını sağlayacak olan "Yaşayan Çınarlarımız" projesi kapsamında hazırlanan sosyal tesis önceki gün Çorlu?

Çorlu 4.10.2021 18:27:00 0
Çorlu Belediyesi

HALKIN HİZMETİNE SUNULDU

 

Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet Parkı'nda yer alan ve restore edilen yapı "Yaşayan Çınarlarımız” projesi sosyal tesisi olarak halkın hizmetine sunuldu. Çorlu'da yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sosyal yaşamına renk katmayı hedefleyen tesisin açılış törenine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin, Kemaleddin Avcı, Özcan Veysel Tunçcan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, önceki dönem Belediye Başkanları Ünal Baysan, Rauf Çetiner ve Mehmet Bulut, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

 

“ULU ÖNDERİMİZİN DÜŞÜNCELERİNİ BENİMSİYORUZ”

 

Törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Yaşayan Çınarlarımız” projesinin hayata geçişine hep birlikte tanıklık etmekten çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bir projeyi tasarlarken, hayata geçirmek için gerekli adımları atarken her daim fikirleriyle, ileri görüşlülüğüyle hepimize rehberlik etmiş olan Ulu Önderimizin düşüncelerini benimsiyoruz. ‘Yaşayan Çınarlarımız’ projemizi tasarlarken de Ata’mız bize yol gösterici oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.’ sözünden yola çıkarak projemizi hayata geçirdik. ‘Yaşayan Çınarlarımız’ projemiz bize, siz büyüklerimize minnetimizi ve takdirimizi ifade etme imkânı sağladı. Bizler geçmişimize de geleceğimize de sahip çıkıyoruz. Böylelikle toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkıda bulunuyoruz. İnanıyorum ki bugün tıpkı bizim gibi sizler de mutlusunuz. Yaşayan Çınarlarımız projemizin içerisinde, ömrünün büyük kısmını çalışarak çabalayarak geçirmiş olan siz büyüklerimizin yaşamına renk katacak spor aktivitelerinden müze gezilerine, hobi ve dans kurslarından film gecelerine kadar dolu dolu etkinliklerimiz olacak.”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Sarıkurt, “ Yaşayan çınarlarımız projemiz de bugün itibarıyla tamamlanan projelerimiz arasındaki yerini alıyor. Faaliyete geçecek olan sosyal tesisimizde pek çok farklı etkinliğe katılabilir, ilgi alanlarınız dâhilinde hobilerinizi geliştirebilirsiniz. Zaman zaman ben de farklı etkinliklerde sizlere eşlik edeceğim. Bu projeyi hayata geçirmemizde büyük desteği olan başta belediye meclis üyelerimize, büyük bir uyum içerisinde çalışan Strateji Geliştirme Müdürlüğümüze, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Fen İşleri Müdürlüğümüze, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze, İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze, Bilgi İşlem Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün açılış programına katılarak bu projeyi destekleyen Çorlulu vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. ‘Yaşayan Çınarlarımız’ projesinin herkese hayırlı olması temennisinde bulunan Sarıkurt, “Yakın bir zamanda inşallah tamamlanacak diğer projelerimizle karşınızda olmayı ümit ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle kucaklıyorum." dedi.

 

PEK ÇOK ETKİNLİK DÜZENLENECEK

 

65 yaş ve üstü vatandaşların sanatsal faaliyetlere ve kültürel gezilere katılmalarına olanak tanıyacak olan “Yaşayan Çınarlarımız” projesi kapsamında vatandaşlar tesis bünyesinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler icra edebilecekleri gibi keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekler. Cumhuriyet Parkı'nda inşa edilen sosyal tesiste pek çok etkinlik düzenlenecek.

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10