Ergene Velimeşespor ligin dibine demir attı

TFF 2.Lig B grubunda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Ergene Velişemespor altıncı hafta karşılaşmasında evinde Ankaraspor'u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başında mağlup duruma düÅ?

7.10.2021 19:43:00 0
Ergene Velimeşespor ligin dibine demir attı

Mustafa Kemal Atatürk Stadyumunda önceki gün oynanan karşılaşmaya Ergene Velimeşespor karşılaşmaya Ahmet Sabri Fener, Feyzullah Şahin Güneş, İsmail Düzgün, Fatih Cerlek, Oğuzhan Akgün, Emrah Taysı, Zeki Korkmaz, Savaş Polat, İbrahim Fatih Dilek, Furkan Külekci, Muhammet Mahmut Emir ilk onbiri ile çıkarken, konuk ekip Ankaraspor ise Ömer Kahveci, Oktay Kancı, Eren Keleş, Recep Yemişci, Mehmet Yiğit, Furkan Çil, Şahin Fıstıkcı, Mert Sinan Pekesen, Sedat Cengiz, Batuhan Tor, Mirkan Aydın kadrosu ile çıktı.

 

İLK DEVREYİ MAĞLUP KAPATTI

 

Maça hızlı bir başlangıç yapan konuk ekip Ankaraspor 5’inci dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Sedat Cengiz şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek konuk ekip Ankaraspor’u öne geçirdi. Gelen golle birlikte karşılaşmada mağlup duruma düşen Ergene Velimeşespor kalan dakikalarda beraberlik golü için yüklendi. Fatih Dilek ve Mahmut Emir ile pozisyonlar yakalayan ev sahibi ekip beraberlik şansını kullanamadı. Karşılaşmanın ilk devresinin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Ankaraspor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

KONUK EKİP ON KİŞİ KALDI

 

Karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında konuk ekip Ankaraspor on kişi kaldı. Gelişen Ergene Velimeşespor atağında Ankaraspor kalecisi Ömer Kahveci kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Karşılaşmada mağlup durumda olan ve rakibi de on kişi kalan Ergene Velimeşespor kalan dakikalarda beraberlik golünü aradı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi ekip bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren konuk ekip Ankaraspor 83’üncü dakikada ikinci golü buldu. Hızlı gelişen konuk ekip atağında topla buluşan Batuhan Tur düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.

 

BİR PUANDA KALDI

 

Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Batuhan Tur ile bir gol daha bularak karşılaşmada farkı üçe çıkardı. Son dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekibin 3-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Ankaraspor bu galibiyet ile puanını 13 yaparken, Ergene Velimeşespor ise 6’ıncı maçında beşinci mağlubiyetini alarak bir puanda kaldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10