Kaymakam Duru: Çerkezköy'de toplam 218 bin 437 doz aşı yapıldı

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru kendisini ziyaret eden kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretlerini sürdürürken, dün de Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi tesislerini ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile gör

Çerkezköy 8.10.2021 18:17:00 0
Kaymakam Duru: Çerkezköy

Kendisini ziyaret eden kamu kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru basının öneminden bahsetti. Çerkezköy’deki basın mensuplarının görevini layıkı ile yerine getirdiğini ifade eden Kaymakam Duru, “ Böyle devam etmenizi gönülden diliyorum. Çerkezköy basınında İlk izlenimlerim itibariyle eleştirebileceğim bir şey yok. Çerkezköy’ün ve bölgenin sorunlarını yapıcı bir şekilde kamuoyuna aktarıyorsunuz. Sizin nezdinizde çalışanlarınızı da tebrik etmek istiyorum. Gerçekten önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bizim göremediklerimizi görüyorsunuz yerine göre bizim görmemizi sağlıyorsunuz ve bize de yardımcı oluyorsunuz. Vatandaşa yerel yönetimlere herkese yardımcı oluyorsunuz, kamu görevi yapıyorsunuz. Hep birlikte ilçemize güzel hizmetler yapmak için el ele vererek katkıda bulunacağız. Gönül birliğiyle, sevgi saygı çerçevesi içerisinde diyaloglarımız devam edecek” dedi.

 

İYİ BİR KENTLEŞME OLSUN İSTİYORUZ

 

Duru, “ Çerkezköy’de asayişin daha iyi olması için uğraşacağız. Çerkezköy, düzgün bir kentleşmeye sahip, problemlerin az,  ‘iyi ki Çerkezköylüyüm’ diyen, burada yaşamaktan mutlu olan insanların çok olduğu bir ilçe olsun istiyoruz. Kısacası iyi bir kentleşme olsun istiyoruz. Asayiş, huzur, iyi kentleşme. Kentleşme kavramının içini doldurarak mutlu huzurlu insanlar çoğalsın istiyoruz” diye konuştu.

 

SIK SIK BEYİN FIRTINASI YAPACAĞIZ

 

45-46 bin öğrencinin bulunduğu Çerkezköy’de öğretmenlerin büyük görev icra ettiklerini kaydeden Kaymakam Duru, “ Bu sürede sizler de göreceksiniz ki veliler ve öğretmenlerle yakından ilgileneceğim. Okullarımızı sık sık ziyaret edip, öğretmen arkadaşlarımızla sık sık beyin fırtınası yaparak toplantılar icra edeceğiz. Ayrıca Çerkezköy’e öğretmen evi kazandırmak için de çalışmalar yapacağız. Geçtiğimiz gün Sayın Valimiz Aziz Yıldırım ile toplantıya katıldım. Çerkezköy’ün YKS ve LGS’de başarı sıralamasında 11 ilçe içinde ilk üçte olduğunu gördüm. Bu konuda öğretmenlerimizi de es geçmeyelim. Bu işler gerçekten öğretmende biter. Eğitimin uzmanı öğretmenlerdir. Öğretmen arkadaşlarımız da bu güzel yavrularımıza çok güzel emek vermişler” dedi.

 

KALİTE FARKI OLMAYACAK

 

Çerkezköy’deki bütün mahallelerdeki okullarda eğitim seviyesini aynı noktaya getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Kaymakam Duru, “ Biz öğretmenlerimizi okullarında ziyaret ettiğimizde onlarla en az yarım saat toplantı yapacağız ve kendilerine de ‘ bakın devletimiz ne güzel okullar yapmış, sizler de içlerini doldurun’ diyeceğiz. Çerkezköy’deki çocuğumuz ile Kızılpınar mahallesindeki çocuğumuzun aldığı eğitim arasında herhangi bir kalite farkı da olmayacaktır” dedi.

 

SIKINTIMIZ YOK

 

Çerkezköy’deki okullarda Covid-19 pandemisi ile alakalı sorunlar yaşanmadığını ifade eden Kaymakam Duru, “ Bazen lokal sınıf bazında sıkıntılarımız oluyor. Böyle durumlarda da sınıflarımızı karantinaya alıyoruz. Bunun dışında velilerimizden ve çocuklarımızdan maske, mesafe ve hijyen konusuna çok dikkat etmelerini istiyoruz” dedi.

 

BEŞ ENTÜBE HASTAMIZ VAR

 

Çerkezköy’deki son Covid-19 tablosunu paylaşan Kaymakam Duru, “ Çerkezköy’de ortalama günlük 65-70 arasında vaka sayımız oluyor. Bugüne kadar Çerkezköy’de toplam 218 bin 437 doz aşı yapıldı. İlk doz aşı oranı yüzde 79.82 olurken, iki toz aşı yaptıranların oranı ise yüzde 64.93’tür.  Bugün itibariyle hastanelerde toplam 72 hastamız yatıyor. Ayrıca testi pozitif çıkan 646 hastamız ise evden izleniyor. Hastanelerimizde toplam 10 hastamız yoğun bakım ünitesinde yatarken, bunların 5’i ise entübedir. Tedbirlerimizi gevşetmeden, maske mesafe temizlik kurallarına olabildiğince dikkat ederek yolumuza devam etmek zorundayız” dedi. Çerkezköy Haber ve Marmara Haber İmtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş ise ziyaretten ötürü Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’ya teşekkür etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10