Akademik Gelişim Personel Belgelendirme Çerkezköy'de açıldı

Çerkezköy'de Akademik Gelişim Personel Belgelendirme Çerkezköy, Trakya ve Türkiye'nin her bölgesinde hizmet vermeye başladı. Akademik Gelişim Personel Belgelendirme Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Å?

Çerkezköy 11.10.2021 08:28:00 0
Akademik Gelişim Personel Belgelendirme Çerkezköy

Çerkezköy Öztrak Caddesi No: 72’de faaliyet gösteren Akademik Gelişim Personel Belgelendirme aşçı, kamyon şoförü, minibüs şoförü, servis aracı şoförü, şehir içi toplu taşıma otobüs şoförü, taksi şoförü için aranan mesleki yeterlilik belgesini sınavla veriyor.

 

ZORUNLU HALE GETİRİLMİŞTİR

 

Akademik Gelişim Personel Belgelendirmeyi kurmak için dört yıldır uğraş verdiklerini ve 2 ay önce kurduklarını kaydeden Akademik Gelişim Personel Belgelendirme Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şakrak, “ MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca, yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterliliklerde tanımlanmış esaslara göre yürütülen ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına sahip olduğunu gösteren belgelerdir. 3 Eylül tarihinden itibaren ise okul servis araçlarının kullanan şoförlerin mesleki yeterlilik belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmiştir. Kalite güvencesi sağlanmış ve uluslararası personel belgelendirme standardına göre akredite edilmiş bir sistem aracılığıyla tarafsız, tutarlı, adil ve güvenilir şekilde yapılan ölçme değerlendirmeler sonucunda başarılı olan bireylere Mesleki Yeterlilik belgesi düzenlenir. Biz de yetkilendirilmiş bir belgelendirme kuruluşu olarak taksi, otobüs, toplu taşıma, minibüs, kamyon şoförleri ve ticari araçlar mesleki yeterlilik belgesi veriyoruz. Bir meslekte mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler, ilgili meslekte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna başvuru yapıyorlar.  Yetkili belgelendirme kuruluşu kişinin başvurusunu uygun bulursa kişiyi değerlendirmeye tabi tutar. Değerlendirme sonucunda başarılı bulunan adaylar mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaktadırlar.” dedi.  

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10