Çetintaş: Ambardere'deki trafik sorununu gerekli mercilere ulaştıracağız

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, 12 mahallenin muhtarıyla kahvaltıda bir araya geldi.  Toplantıda muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Çetintaş, Ambardere'deki son dönemle

Çerkezköy 11.10.2021 09:02:00 0
Çetintaş: Ambardere

Cumartesi günü Halil İbrahim Sofrası’nda düzenlenen kahvaltıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ile mahalle muhtarları katıldı.

 

MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİLER

 

Toplantıda 12 mahallenin muhtarlarının istek talep ve sorunlarını dinlediklerini kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Sorunların yüzde 80-90’ı yerel sorunlar. Çoğunlukta yollarla ilgili sorunlar var. Asfaltlamalar yapılıyor ama asfalt dökülüyor. İleride altyapıdan bahsediliyor. Altyapı geçecek ve asfalt yeniden kazılacak. Asfalt dökülen bazı bölgelerde de evlerin bahçeleri zemin olarak asfaltın altında kalıyor. Yağmur yağdığı zaman bu bahçeleri su basacak. Bunlar bizim tespitlerimizdi. Toplantıda muhtarlarımız da bunları dile getirdiler. Veliköy’de asfalt döküldü ama orada da aynı şekilde bahçe zeminlerinin asfalttan düşük kalması sorunu var. Bir de asfalt dökülen yerlerde su mazgallarının içine asfalt pislikleri gitti. Yarın öbür gün yağmur yağdığı zaman bunlar sorun yaratacak, evleri ve dükkanları su basabileceği endişesi var. Bunları biz de tespit etmiştik” dedi.

 

HİDROFOR ŞARTI GETİRİYOR

 

Kızılpınar’da 4 ve 5’inci katlara halen su çıkmadığını kaydeden Çetintaş, “Toplantıda üç mahalle muhtarımız da bunu dile getirdi. Biz canlı yayın yapmıştık ama ona rağmen karşılık bulmadı. Belediye Başkanı Vahap Akay’a aktardığımızda ‘binalara hidrofor taksınlar, bu sorunu böyle gidersinler’ cevabını aldık. Şuan yeni yapılan binalara iskan için hidrofor şartı getiriyor. ‘Hidrofor takmazsan iskan vermem’ diyor. Bunları dile getirdik” dedi.

 

ŞİMDİ İKİ ARABA GEÇEBİLİYOR

 

Ambadere bölgesinde düzenlemeler yapıldığını fakat ileriye dönük çalışmaları da gerekli mercilere bildireceklerini kaydeden Çetintaş, “Belki ileriye dönük dal-çık olabilir. Çünkü Ambardere bölgesi daha da yoğunlaşacak. Yerleşim daha çok yoğunlaşıyor. Sabahları trafik şişiyor. Bunu biz de dile getireceğiz. Ne yapabiliriz diye biz de yukarıya ulaşacağız. Bu sorun geçen sene yoktu, bu sene çıktı. O bölgeye bir okulun daha gelmesiyle birlikte trafik de yoğunlaştı. Ayrıca çok sayıda okul açılıyor ve insanlar da ev yapıp oraya yerleşiyorlar. Bu sorun önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Bunun çözümlerini biz de yukarıya ulaştıracağız.  Çerkezköy Belediyesi de bu bölgede yol genişletme çalışması yaptı. Belediye Başkanı Vahap Akay sağ olsun onu yaptı. Şimdi 2 araba yan yana durabiliyor. 2 araba aynı anda karşıya geçebiliyor. Önceden tek araba geçiyordu. Bu Büyükşehir Belediyesi’nin göreviydi, Vahap Akay onu beklemeden kendi halletti. Ama şuanda bu geçici çözümdür. Sinyalizasyon da geçici çözüm. İstasyondan gelen servis araçları hemzemin geçitten geçiyorlar. 29 Ekim Spor Kompleksinin güzergahından Ambardere’ye gidiyorlar. O da bir avantaj oluyor. Spor salonunun güzergahında 2 aracın yan yana geçmesi sıkıntıydı. Orada da bir yol genişletme çalışması yapıldı. 2 araç yan yana geçebiliyor. O biraz rahatlattı. Başka alternatif mümkün değil.  Ambardere’de okullar ve yerleşim yoğunlaştığı için buraya çözüm için biz de gerekli çalışmalarımızı yapıp gerekli mercilere ulaştıracağız” diye konuştu.

 

SÖZLERİ GERÇEKLEŞMEDİ

 

Çetintaş, “Muhtarlar masa sandalyelerinin uygun olmadığını belirterek kendilerine masa sandalye istiyor. Belediyeden bunu rica edeceğiz. 12 mahalle muhtarlığına böyle bir düzenleme yapması talebinde bulunacağız. Olmazsa biz ne yapabiliriz bunların çözümüne ulaşacağız. Parklarda kamera sistemleri olması gerekiyor. Geceleri parklara zarar veriliyor. Bunlara bir kamera sistemi talebimiz olacak. Bu yönde şikayetler dile getiriliyor.  Büyükşehir Belediyesi Bağlık Mahallesi’nde viyadük yapacaktı, herhangi bir çalışma şimdiye kadar yok. Bunu biz sürekli dile getiriyoruz. Kent Park’tan Kültür Merkezi’ne üst geçit çalışması olacaktı. Şuana kadar hayata geçmiş bir çalışma yok. Büyükşehir Belediyesinin bütçeye aldığı tepe kavşağı ile alakalı da yaptığı çalışma yok. Her mahalleye bir düğün salonu sözleri vardı. Bunlardan da hiçbiri daha gerçekleşmedi. Aşevleri sözleri vardı, hiçbiri gerçekleşmedi. Spor tesisleri sözleri vardı, hiçbiri gerçekleşmedi” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10