DEVA Partisi'nden grevdeki işçilere destek

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, beraberindeki heyet ile beraber Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB)'nde faaliyet gösteren Adkotürk  fabrikası önünde grev yapan işçileri z

Çerkezköy 11.10.2021 14:37:00 0
DEVA Partisi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çerkezköy İlçe Başkanı Yunus Kara, DEVA Partisi Tekirdağ Kadın Politikaları Başkanı Hilal Üner Özcan, DEVA Partisi Çerkezköy Hukuk Politikaları Başkanı Ayşe Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cemile Eviz, Aygül Oğul, Sebih Kaya, Sinem Öz ile birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Adkotürk fabrikası önünde 23 Ağustos tarihinden bu yana grev yapan işçileri ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Kara, kazanılmış hakların gasp edilmesine karşı işçilerle omuz omuza mücadele vereceklerini kaydetti.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

Yapılan grevin görmemezlikten gelindiğini belirten Kara, “Tek-Gıda İş Sendikası 4 yıl boyunca verdiği hukuk mücadelesi sonunda söz konusu fabrikada yetkili olmaya hak kazanmış durumdadır. Yargıtay’ın kararı onaması üzerine ilgili Bakanlık sendikaya yetki vermiştir. Ancak buna rağmen işyeri yetkilileri, hakkını isteyen işçilerle anlaşmaya varmıyor ve yargı kararını yok sayıyor. Bu duruma karşı çıkan 94 işçi, haksız nedenlerle işten çıkartıldı. İşten çıkartılan 94 işçiden 60’ı ise kadın işçidir. Hakları yok sayılan bu işçilerin artık sesinin duyulması gerekiyor. Havalar soğumaya başladı ve daha da soğuyacak. Hem fabrika yetkililerinin hem de yetkili diğer mercilerin bu konuda biran evvel harekete geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10