Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasından başarılarla döndüler

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2021 yılı Faaliyet Programı'nda yer alan,  8 - 15 Ekim 2021 tarihleri arasında Ankara'da bulunan Taha Akgül Spor Salonu'nda yapılacak olan, Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'

12.10.2021 15:19:00 0
Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasından başarılarla döndüler

68 kilogram Genç Erkekler kategorisinde, üçüncü olarak, bronz madalya kazanan Ozan Toytoğlu, Genç Erkekler'de Tekirdağ’a tarihindeki ilk madalyayı getirdi.2021 yılı itibarıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olan, ancak kulüple olan antrenmanlarını devam ettiren Işıl Zafer ise 5'i nakavtla olmak üzere, 6 maçını da kazanarak 8. Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Işıl Zafer aynı zamanda Genç Bayanlar kategorisinde, 3 hakkında da Türkiye Şampiyonu olan, ilk sporcu olarak, Türkiye tarihine geçti.

 

21 MAÇIN 17’SİNİ KAZANDILAR

 

Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz ise yaptığı açıklamada “  Ankara’da 8-15 Ekim tarihlerinde yapılan Gençler Taekwondo Türkiye Şampiyonası'na dört sporcu ile katılım sağladık. Flipper Spor Kulübü sporcuları, yaptıkları 21 maçın 9' unu nakavtla olmak üzere, 17' sini kazanırken, 61 kilogramda Ozan Toytoğlu üçüncü, 44 kilogramda Şeyma Elif Hacıoğlu beşinci, 52 kilogramda İdil Zafer sekizinci, 68 kilogramda Ekin Savaş ise 15’inci oldu. Işıl Zafer her ne kadar, 2021 yılı itibarıyla, İBB'YE transfer olan, resmi olarak oraya bağlı bir sporcu da olsa, antrenmanlarına bizlerle devam etmekte, gelişimini bizlerle sürdürmektedir. Aile bağlarımız, ilk günkü gibi sıcak, samimi bir şekilde devam etmektedir. Kendisinin sahip olduğu Türkiye rekorundan dolayı da çok sevinçliyiz. Kendisi de, bu rekoru , Tekirdağ'a armağan ediyor” dedi.

 

HEPSİYLE GURUR DUYUYORUZ 

 

Güzel bir turnuvayı geride bıraktıklarını ifade eden Tokgöz, “ Pandemi arası sonrası, eski ritmimizi bulmaya başladık ve yine her maçta kürsüde yer almaya başladık. Ozan yükselişine devam etti ve Tekirdağ’a genç erkeklerde tarihindeki ilk madalyayı getirdi. İlk defa gençlere katılan Şeyma birinci olan sporcuya son anda 1 sayıyla yenilerek beşinci oldu. Ama, Milli Takım seçmesine katılmaya hak kazandı. İnşallah orada başarılı olup yine Milli takıma girecek. İdil de çeyrek finalde kalarak sekizinci oldu. Yine ilk defa Gençler'e katılan Ekin de güzel maçlar yaparak, ilk 16 sporcu arasına girdi. Hepsiyle gurur duyuyorum.Tamamen kendi imkanlarımızla ve  velilerimizin özverisiyle Saray'a, Tekirdağ’a başarılar getirmeye devam ediyoruz. Onlara çok teşekkür ederim. Her şeye rağmen Saray’da Taekwondo'nun gerçek tek adresinde, bu yolda yürümeye devam edeceğiz.Kulübümüz aynı zamanda, ortak antrenmanlara, kendini geliştirmek isteyen sporculara da açıktır. Sporcu, yeter ki başarıyı istesin, bizim kapımız herkese açıktır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10