Halk akademisi kayıtları Pazartesi günü başlıyor

Çerkezköy Belediyesi'nce kurulan ve 8. Sınıf öğrencilere yönelik 4 farklı branşta kursların verileceği Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi kayıtları Pazartesi günü başlıyor. Eğitimlere e

Çerkezköy 16.10.2021 17:21:00 0
Halk akademisi kayıtları Pazartesi günü başlıyor

Çerkezköy Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi olarak faaliyet verecek.

 

TADİLAT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

 

Tadilat çalışmalarının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “140 öğrenci kapasiteli olacak Halk Akademimizde 8. Sınıflar için takviye ve destek kurslarımız konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz verilecek” dedi.

 

KAYITLAR BUGÜN BAŞLIYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’nin 8. Sınıf öğrencilerine yönelik verilecek takviye ve destek kurslarına katılmak isteyen öğrenciler için kayıt tarihlerinin bugün itibari ile başlayacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tadilat çalışmalarımızı tamamladık. Toplamda 6 derslik, kütüphane ve bir adet de ders çalışma akıl ve zeka oyunları alanı olacak Halk Akademimizde 8. Sınıf öğrencilerine yönelik takviye ve destek kursları branşında uzman öğretmenler tarafından verilecek” ifadelerini kullandı.

 

ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ VERİLECEK

 

Akay, “Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’ne kayıt yaptıran öğrencilerimize ücretsiz ulaşım ve beslenme desteği de sağlanacaktır. Meslek Tanıtım Rehberliği hizmetinin de verileceği öğrencilerimiz, kültürel faaliyetler, eğitim içi konferanslar, birebir etüt ve atölye çalışmalarından da faydalanabilecekler” diye konuştu.

 

4 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

 

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi kayıtları için son başvuru tarihinin 25 Ekim Pazartesi günü olduğunu kaydeden Akay, “Kentimizde ikamet eden 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük branşlarında destek kursları vereceğimiz Halk Akademimizde eğitimlere en kısa zamanda başlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi kayıtları Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masalarına yapılacaktır. Kayıt için öğrencinin kimlik fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğrafı, öğrenci belgesi (e-devlet çıktısı) ve 7. Sınıfa dair öğrenci yılsonu not ortalaması (e-devlet) gösterir belge ile birlikte müracaat yapılmalıdır. Aday öğrencilerimizin kesin kayıtları, Halk Akademisi yönetmeliği kriterleri gözetilerek yapılacaktır. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 88 59 numaralı telefondan Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi’ni arayabilirler” denildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10